· 

Eco Bio Altijd al geweest

Het klik als vanzelfsprekend dat de salon als hoofd merk Lakshmi heeft,  ook weten je dat deze producten op natuurlijke basis zijn en misschien was je ook al op de hoogte van het feit dat alle producten van Lakshmi een Eco en Bio label bevatten.

Maar zo vanzelf sprekend is het eigenlijk niet.

 

Een tijdje terug had een gesprek met een iemand over de producten uit de salon. Ze gebruikte al jaren wat uit de winkel en had nu  de behoefte meer verzorging aan haar huid geven.

Al snel belande we in een interessant gesprek waaruit blijkt dat vele van ons eigenlijk geen idee hebben wat we elke dag op onze huid smeren maar dat we ook geen idee hebben dat deze producten ook via het putje van de douche of wastafel worden weggespoeld zo het milieu in.

 

Zelf gebruik ik al jaren mijn eigen producten   omdat ik wil weten wat ik adviseer en verkoop aan jouw als klant maar ook omdat ik de producten zelf fijner vind dan iets anders.

Het geeft mij ook een fijn gevoel dat wanneer ik mijn gezicht verzorg maar ook wanneer ik onder de douche mijn lichaam en haar verzorg   er geen troep in of aan mijn lichaam blijft plakken.   Dat klikt misschien gek maar als je het probeert begrijp je wat ik bedoel.

Daarnaast is de verzorging van je lichaam net zo belangrijk als je gezicht.

 

Alle producten op een rijtje

Naast lakshmi zijn   er ook nog twee andere lijn in de salon te koop die een eco en bio keurmerk bevatten en vrij zijn van alle schadelijke stoffen zoals hierboven genoemd.

Lakshmi voor de gezichtsverzorging

Idea toscanan voor gezicht en lichaamsverzorging op basis van olijven uit Toscane

MaterNatura voor alle haar verzorging van shampoo tot stylingsproducten. 

 

 

Alle producten zijn vrij van zeep, parfum, paraffine, parabenen en SLS die schadelijk zijn voor je lichaam en voor het milleu, ze drogen onze huid uit en  kunnen irritaties veroorzaken.

Producten zonder deze stoffen voeden je huid en haar en geven het de mogelijkheid om zelf te herstellen. 

Daarnaast zijn alle producten dierproef vrij.

Feiten en fabels

Je huid neemt geen voedingsstoffen op .

Dit is natuurlijk een fabel,  denk maar eens aan medicinale pleisters hierbij wordt de werkstof ook opgenomen in de huid en werkt soms nog beter dan wanneer je het direct in neemt.

 

Mijn huid is te gevoelig voor al die werkstoffen.

dat is goed mogelijk wanneer je een hele gevoelige huid heb. Het kan zijn dat de beschermde Barrière van je huid zo beschadigt is dat er als het weren micro gaatjes ontstaan, hierdoor kan een werkstof te hard binnen komen. De lijn van idea tocana is een prima lijn om langzaam mee op te bouwen. Of probeer anders eens een pure plante olie (wel even op de ingrediënt lijst kijken of het wel een pure olie is) zoals amandel olie, jojoba olie of she buter

 

Natuurlijke producten stinken of ruiken nergens na.

De combinatie van de ingrediënten maakt de geur, een crème met roze olie zal dus naar echte roze ruiken. Deze geuren zijn natuurlijk niet te vergelijken met de synthetische varianten. het is dus goed mogelijk dat je er even aan moet wennen. Wanneer een product geurloos is dan zitten er geen ingrediënt is die geurdragend zijn. veel plante oliën zijn geurloos.

 

Ik doe veel langer met mijn producten.

Dat klopt helemaal.   Door dat er geen toevoegingen in zitten zal je merken dat je huid sneller verzadigd is. Je kan dus langer met een product doen.

 

De producten bederven snellen.

Ja helemaal waar, gelukkig zijn de meeste producten verpakt in luchtdichte flesjes/pompjes. Zolang er geen zuurstof bijkomt gaan de producten langer meer. Al producten die je koopt blijven in de gebruiksduur ook goed, het is natuurlijk niet slim om een aangebroken product voor een langer tijd niet te gebruiken.

 

De  producten zijn erg duur.

De prijs kwaliteit van alle producten zijn in juiste verhouding. Doordat er geen toevoeging in zitten waar producten normaal mee worden opgevuld en vaak ook goed koop zijn  lijkt een product duurder. Maar wanneer je een luxe product uit de winkel kies betaal je waarschijnlijk het zelfde. Een fles Rituals is bijvoorbeeld net zo duur als de douche olie van mater natura, de keus is niet altijd de prijs als je weet waar je voor kiest. 

Bijvoorbeeld: 

Idea toscana douche gel 500 ml €19,50 

Idea  toscana body lotion 500 ml   €23,50 

Maternatura kamille shampoo voor een gevoelige hoofdhuid  250 ml €10,80  meer shampoo

Reactie schrijven

Commentaren: 0