· 

Lockdown 2.0

Het klink misschien gek maar probeer het van de positieve kant te zien.
Gisteravond heeft heel Nederland te horen gekregen dat hij of zij zijn werk neer kan leggen voor 5 weken. Geen school voor de kinderen en alle kantoren weer dicht. 

Toen rond 12 uur de eerste maatregelen naar buiten lekte stond ook mijn telefoon gelijk roodgloeiend. Op dat moment maakte ik mij meer zorgen om onze hond waarmee ik stond te wachten bij de dierenarts dan alle nieuwe maatregelen maar later in de auto had ik toch ook even dat zware gevoel "daar gaan we weer" en "hoe kan ik dit het beste aanpakken??"

Nadat mijn laatste klant van gisteravond maar dus ook voor de rest van de maand onderweg naar huis was lande bij mij pas echt het besef van wat er twee uur geleden was verteld door Premier Rutte.

Het eerste wat ik dacht, "De speeltuin is weer open" afgelopen tijd zijn we druk geweest met alle ballen hoog houden. Ik zelf was onwijs druk met mijn werk, studie en laatste paar weken ook de feestdagen en had totaal geen tijd om ook zo nu en dan even lief te zijn voor mijzelf.

Zie deze tijd ook als een kans om eens terug te blikken op je eigen leven. Is dat wat je nu doet waar je gelukkig van wordt en hoe zou je het anders willen doen.
Geef jezelf de ruimte om totaal los te laten en te zien wat voor jou de positieve kant van dit hele verhaal is, al lijkt het nu misschien een zwart gat vol obstakels en niet wetende hoelang het gaat duren. 

We hebben dit al een keer eerder gedaan. Zelf merkte ik pas een week of 3 voor we weer aan de slag mochten in mei waar ik mijn tijd aan had verspilt. Toen we te horen kregen dat we met een week alweer open mochten baalde ik zelfs een beetje, ik zat er net zo lekker in. Ik ga nu weer gelijk terug naar die laatste 3 weken.
En ongetwijfeld ben jij wel aan het werk en misschien moet je nog wel harder werken ook en heb je nog meer ballen hoog te houden dan normaal. Je kan niet meer dan je aan kan. Geef je grenzen aan en maak een duidelijk plan met je gezin en werk maar gun (hoe moeilijk dat ook lijkt) jezelf ook wat ruimte om te rusten. Al is het een lekkere lange douche, een voetenbadje in de avond, een hoofdmassage voor het slapen gaan of een wandeling in de frisse buitenlucht. Het zijn de kleine dingen die je aan jezelf kan geven.


Wees lief voor elkaar maar ook vooral voor jezelf want je heb het nu harder nodig dan ooit en je heb het ook echt verdient!

Heel veel strekte in deze gekke tijd, maak er mooie dagen van tijdens de kerst en geniet van een goed uiteinde. 
Laat je niet gek maken.


Lieve positieve groet,
Ylona


P.S. mocht je een luisterend oor nodig hebben dan ben ik er nog steeds.

Thuis behandeling

Heb je behoefte aan wat ontspanning voor thuis? Ik heb heerlijk pakketjes samengesteld met professionele producten zodat je toch kan genieten van het heerlijke gevoel tijdens een ontspannen gezichtsbehandeling.

Reactie schrijven

Commentaren: 0