· 

Acupunctuur kennismaking

Na 4 jaar studie en nog wat laatste stage dagen af te ronden kan ik eindelijk acupunctuur toevoegen aan de behandelingen. En omdat het zo een gekke tijd is geweest en veel mensen thuis werken zijn er behoorlijk wat lichamelijke klachten bij gekomen.

Heb jij ook lichamelijke klachten waar je aan zou willen werken dan kan acupunctuur wellicht voor jou uitkomst bieden.

 

Maak een afspraak en betaal nu tijdelijk slechts €45,- voor een acupunctuur behandeling en de intake is gratis.

En  zijn voor jou alle vervolg behandelingen t/m december 2021 ook €45,- per behandeling

 

* vanaf januari 2022 zal het nieuwe tarief voor iedereen in rekening worden gebracht en vervalt deze kennismakingsaanbieding.

** Op het moment worden de behandeling nog niet vergoed door de zorgverzekeraar. 

*** Alleen in Zoetermeer

Wat is acupunctuur

Acupunctuur is een behandelmethode vanuit de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) die voor verschillende klachten en kwalen kan worden ingezet.

 

Door middel van zeer dunnen naalden (0.25-0.33 mm) wordt een acupunctuur punt met een juiste en vaak pijnloze techniek gestimuleerd waardoor de harmonie  in het lichaam kan wordt herstelt. 

Tijdens de behandeling kan je een gevoel van warmte, lichte druk of het gevoel van stroom ervaren. Dit is de Qi die gestimuleerd wordt door de naald waardoor er (extra) beweging van Qi ontstaat.

 

Acupunctuur punten liggen op meridianen, dit zijn energie banen in het hele lichaam die verbinding maken met elkaar en met ons orgaansysteem.  Je zou de meridiaan kunnen zien al de snelweg van de Qi. Op deze manier kan je pijn klachten oplossen en ongemaksklachten herstellen.

 

 Lees meer... 

Q&A

Is acupunctuur pijnlijk? 

Over het algemeen is acupunctuur niet pijnlijk. Sommige punten kunnen wel gevoeliger zijn dan andere. Tijdens een eerste kennismaking met acupunctuur houd ik hier altijd rekening mee. 

 


Bij welke klachten werkt acupunctuur?

Acupunctuur kan voor verschillende klachten worden ingezet. Ik heb een aantal klachten op een rijtjes gezet. Neem gerust contact op of kom langs voor een intake om samen te kijken wat ik voor jouw klacht zou kunnen betekenen.

  • Hoofdpijn
  • Menstruatie klachten
  • Pijn in spieren en/of gewrichten
  • Slaap problemen
  • Chronische ziektes en pijn

 


Ik heb al jaren last van mijn klachten, helpt acupunctuur dan nog wel?

Ja, acupunctuur kan ook zeker helpen bij klachten die al ouder zijn. In sommige gevallen kan het zijn dat je kruiden nodig heb. Ik zal je dan doorverwijzen naar een kruide therapeut. 

Wanneer je klachten erg specifiek zijn kan het zijn dat ik je doorverwijs naar iemand die hier meer ervaring mee heeft. 

 

 


Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

De frequentie van de behandeling en het aantal behandelingen hangt af van de onderliggende oorzaak van je klacht. Vaak wordt er in het beging frequent behandeld, dit kan 1 of 2 keer per week een behandeling zijn. Naarmate het beter gaat zullen we de behandelfrequentie vergroten naar 1 keer in de 2 weken en tot slot eens per maand. 

 

 


Is acupunctuur vergelijkbaar met dry neelding?

Nee, dry needling wordt vooral toegepast op de spiergroepen waardoor de werking van de behandeling beperkt is en vaak ook erg pijnlijk.

Door het gebruik van acupunctuurpunten behandel je niet allen de spier die pijn doet maar ook de meridiaan die helpt bij de beweging van de Qi in ons lichaam waardoor de behandeling langer doorwerkt.

 

 


Ik ben bang van naalden, hoe ga je daarmee om?

Geef tijdens de intake aan dat je naalden niet zo prettig vind dan houd ik hier rekening mee tijdens het samenstellen van de behandeling. Ik zal bijvoorbeeld de meest gevoelige punten niet prikken en wat minder naalden zetten of misschien zelfs maar 1 of 2 naalden. Op deze manier kan je wennen aan de behandeling en wanneer jij zover bent kunnen we in overleg in een vervolgbehandeling nog iets uitbreiden met het aantal naalden. 

 

 


Hoeveel naalden worden er gebruikt tijdens een behandeling?

 

Dit is verschillend per klacht en per behandeling. Gemiddeld zullen dit 15 tot 20 naalden zijn. 

De meeste acupunctuur punten zitten aan beide zijde van het lichaam dus gebruik je vaak al 2 naalden voor 1 punt (aan elke kant 1)

 

In sommige gevallen is het echter niet nodig om veel naalden te zetten en zou je bijvoorbeeld al met 4 naalden veel kunnen doen. 

 

Het aantal naalden kan ook per behandeling verschillen. De behandeling doet natuurlijk zijn werk, het kan dus zijn dat we naar een paar behandelingen de behandelstrategie bijstellen en andere punten, minder punten of juist meer punten  gaan gebruiken. 

 

 


Gaat acupunctuur samen met de behandeling van mijn arts of met mijn medicatie? 

Dit hangt af situatie. Ben je op het moment onder behandeling of recent onder behandeling geweest dan is het raadzaam dit eerst met de behandeld arts te overleggen. Geef dit ook tijdens de intake vooraf gaande aan de acupunctuur behandeling aan mij door. 

De meeste medicatie vormen geen belemmering voor de behandeling, wel is het raadzaam om tijdens de intake aan te geven welke medicijnen je gebruikt ook wanneer dit niet met de klacht te maken heeft.

Door medicatie kan het beeld tijdens de intake veranderen of zal de tong of pols een ander beeld geven dan verwacht, dit zal dan invloed op de behandeling hebben.  Wanneer ik op de hoogte ben van de medicatie kan ik hier dan ook tijdens de intake en behandeling rekening mee houden.


Reactie schrijven

Commentaren: 0