· 

Micro needling

Micro needling is een revolutionaire techniek die de huid voedt, verjongt en verbetert doormiddel van fijne steriele naaldjes die kleine gaatje / microkanaaltjes  in de huid maken. 

Deze microkanaaltjes activeert het natuurlijke genezingsproces van de huid, bevordert de aanmaak van collageen en elastine en verbetert de algehele textuur en het uiterlijk van de huid.  

 

Micro needling wordt vaak gebruikt om rimpels en littekens te verminderen, maar ook voor het behandelen van pigmentatie, grove poriën, huidveroudering en meer.

 

Tijdens de behandeling wordt er gebruik gemaakt van actieve werkstoffen die dankzij de microneedling dieper in de huid dringen waardoor ze de huid intensief voeden. Deze behandeling kan dan ook zeer goed toegepast worden wanneer de huid een groot te kort heeft aan voedingstoffen heeft. 

 

Voordelen van microneedling


Micro-needling biedt verschillende voordelen voor diegenen die het uiterlijk van hun huid willen verbeteren. 

 

 

Rimpels en fijne lijntjes verminderen

Micro-needling bevordert de productie van collageen en elastine, wat helpt om de elasticiteit van de huid te verbeteren en rimpels en fijne lijntjes te verminderen.

 

Verbetering van de huidtextuur

Micro-needling kan ook helpen om de textuur van de huid te verbeteren door littekens, striae en andere onvolkomenheden te verminderen.

 

Hyperpigmentatie verminderen

Micro-needling kan helpen om hyperpigmentatie te verminderen door de aanmaak van melanine, dat verantwoordelijk is voor de huidskleur, te stimuleren. Dit kan helpen om de huidskleur te egaliseren en donkere vlekken te verminderen.

 

Verbetering van de opname van huidverzorgingsproducten

Microneedling creëert kleine kanaaltjes in de huid, die de opname van huidverzorgingsproducten kunnen verbeteren, waardoor ze dieper in de huid kunnen doordringen voor maximale effectiviteit.

Microneedling kan je toepassen bij:


· Tekenen van veroudering

· Littekens door: acne, chirurgische of andere textuuronregelmatigheden

· Striae

· Fijne lijntjes en rimpels

· Vergrote poriën

· Hyperpigmentatie en melasma

· Zonschade

· Ongelijkmatige teint

· Doffe/uitgedroogde huid

 

 

Microneedling helpt bij het bevorderen van:


· Anti veroudering

· Gladdere, stralendere huid

· Helderdere teint

· Hydratatie

· Minimaliseert het uiterlijk van poriën

· Gelijkmatige huidskleur

· Verstevigende en strakke huid

· Littekens worden minder

· Genezing van de huid

· Huid wordt weerbaarder

· Doorbloeding wordt gestimuleerd

· Aanmaak van collageen en elastine

· Betere productie absorptie

De behandeling


Er zijn 2 soorten behandeling. Er is een diepe behandelend die microkanaaltjes maakt in de huid en een behandeling die de huid oppervlakkig behandeld. 

 

Wil je de huid extra doorbloeden en werkstoffen dieper inmasseren voor bijvoorbeeld een feestje dan is de Nano needling behandeling iets voor jou. (tijdens deze behandeling wordt de huid niet aangezet tot aanmaak van nieuwe cellen, collageen en elastine vezels). 

 

Wil je de huid intensief stimuleren en verbeteren doormiddel van microkanaaltjes dan is de micro needling voor jou. Je gaat de huid diep stimuleren, voeden en verbeteren. Je huid wordt aangezet tot de aanmaak van nieuwe cellen, collageen en elastine vezels. 

Nano needling

Zoals de naam al zegt, maakt nano needling gebruik van minuscuul kleine stompe naaldjes om de huid intensief te stimuleren. Deze behandeling verbetert de doorbloeding, zorgt voor een egale huidtint en stimuleert de opname van werkstoffen, zonder gaatjes in de huid te maken. Hierdoor is er geen hersteltijd nodig na de behandeling.

 

Nano needling is ideaal voor diegenen die hun huid een goede boost willen geven, of hun huid willen oppeppen voor een speciale gelegenheid zoals een feestje. De behandeling zorgt voor een stralende en gezonde huid en kan helpen bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels.

 

De behandeling is veilig en pijnloos en wordt uitgevoerd met behulp van een speciale pen met nano-naaldjes. Het resultaat is een gezonde, stralende en egale huid die er jeugdig en fris uitziet.

 

Als je op zoek bent naar een effectieve manier om uw huid te stimuleren zonder downtime, dan is nano needling een perfecte behandeling.

Micro needling

Deze behandeling wordt uitgevoerd met naaldjes die de huid penetrerend. Afhankelijk van de huid en wensen wordt de behandeling, de keuze van de naalden en de diepte van de naalden afgestemd.

 

Tijdens de behandeling wordt er gewerkt met collageen en hyaluronzuur van BiON. Deze producten worden dankzij de micro needling beter opgenomen in de huid waardoor ze nog krachtigere werkingen krijgen. 

Tevens zorgt de micro needling zelf ook voor aanmaken van collageen en elastine. 

 

Na de behandeling heeft je huid een hersteltijd van +/- 5 dagen. Het is belangrijk om je huid op de juiste manier te verzorgen. Daarom wordt er na de behandeling een productpakket geadviseerd om de huid op de juiste manier te verzorgen. 

Na de behandeling


Na een micro needling behandeling start gelijk het herstel proces van de huid. Het herstel proces na een mirco needling behandeling is onvermijdelijk en cruciaal voor het juiste effect en het herstel proces zorgt er tevens voor dat de behandeling nog lang door zal werken.

 

Het uiteindelijke effect van de behandeling zal in de loop van het proces steeds meer zichtbaar worden. Na 2 tot 4 weken zal je een goed verschillen gaan zien. Afhankelijk van de doelstelling kunnen er meer behandelingen nodig zijn, dit zal in kuurverband worden aangeboden. 

 

 

Heb je gekozen voor de nano needling behandeling dan zal je geen last hebben van een herstel proces. De huid kan de eerste uren na de behandeling nog wat rood zien en een gloeiend gevoel geven. 

 

Hieronder vind je het herstel proces van de huid. Elke huid is anders en lang niet iedere huid heeft deze tijd nodig om te herstellen. Wanneer je de juiste producten gebruikt zoals geadviseerd tijdens de behandeling zal je merken dat jouw herstel veel sneller zal gaan. De meest voorkomende herstel symptomen zijn roodheid, eventueel wat kleine korstjes en naar een paar dagen een droog trekkerig gevoel en of lichte vervelling van de huid. 

eerste 24 uur

 • roodheid
 • kleine bloedpuntjes
 • eventueel lichte zwelling van de huid

Na 1-2 dagen

 • milde roodheid
 • verdwijnen bloedpuntjes
 • verminderd eventuele zwelling
 • mogelijk lichte jeuk
 • droog/strak gevoel

Na 2-3 dagen

 • verminderde roodheid
 • verdwijnen eventuele zwellingen
 • verminderd jeuk
 • mogelijk lichte schilfering 

Na 3-4 dagen

mogelijk ziet de huid er wat droog uit

 

Na 4-5 dagen

de huid is volledig hersteld en voelt weer normaal aan.

Nazorg Microneedling


Mirco needling is een intensieve behandeling. Na de behandeling dient de huid goed verzorgt te worden voor een zo goed mogelijk resultaat.

 • Behandel de huid zeker de eerste dagen na de behandeling voorzichtig met de juiste producten die je zijn geadviseerd. 
 •  Laat de korstjes die na de behandeling ontstaan genezen. Ga absoluut niet krabben aan korstjes om pigmentvlekken en littekenvorming te voorkomen. Wanneer korstjes jeuken kan je wat extra crème gebruiken om de jeuk te verlichten. 
 • Wees voorzicht met zonlicht! Vermijd in ieder geval de  eerste 2 weken na de behandeling de zon( ook de zonnebank!). 
 • Gebruik een goede zonbescherming met een SPF 35 van BiON of  SPF 50 van Lakshmi Sunveda. Deze crèmes voorkomen dat de huid wordt afgesloten of chemicaliën in de huid dringen. 
 • Vermijd extreme weersomstandigheden. Wanneer het erg koud is buiten of wanneer er veel wind staat is de kans groot dat je huid sneller zal uitdrogen. Smeer je huid extra in met de geadviseerde crème om je huid te beschermen tegen deze weersomstandigheden. 

Eerste 48 uur

 • Gebruik na de behandeling geen make-up. Doe dit voor in ieder geval de eerste 48 uur niet! Na deze 48 uur mag je make-up gebruiken. Kies in dit geval voor een natuurlijke make-up die de huid niet afsluit. Doe liever geen make-up op als het niet echt nodig is, dit komt je herstel ten goede. TIP: BiON heeft een getinte dagcrème met SPF 35 die je huid voed, beschermd en camoufleert. 
 • Voorkom de eerste 48 uur stimulatie van je huid, voorkom dat je gaat transpireren en vermijd te warme ruimtes. Ga niet sporten, niet in de sauna of andere activiteiten die warmte in contact brengen met de huid. Ga niet in de zon of onder de zonnebank.
 • Wees voorzichtig met crèmes met een SPF.  De eerste 48 uur is je huid nog open en je wilt niet dat een SPF te diep in je huid kan dringen. BiON wekt met de technologie van titanium dioxide in haar dagcrème waardoor de SPF aan de oppervlakte van de huid blijft en daar vandaan de zonnestraling tegenhoud waardoor deze crème veilig is om te gebruiken na een microneedling behandeling. 

 

Kort om. Wees lief voor je huid en gun je huid zijn herstel tijd. Hoe beter je na zorg is hoe meer plezier je heb van het resultaat. 

Bijwerkingen


Tijdens een behandeling met nano of micro needling wordt de huid intens gestimuleerd en wordt het inmuunsysteem in de huid getriggerd. Dit kan betekenen dat mogelijk onderliggende irritaties naar boven komen. Na de behandeling kan je hierdoor last hebben van bijwerkingen zoals:

 • Huiduitslag
 • Ontstekingen
 • Jeuk en een branderig gevoel 
 • Kortslip uitbarsting (wanneer je bekend ben met herpes simplex)
 • Kan pigmentatie in het beging verergeren (melanine korrels komen los in de huid om afgebroken te kunnen worden)

De meeste bijwerking zullen weer snel verminderen. Pigmentatie kan wel langer aanhouden, om deze reden is het ook zeker van belang de huid goed te beschermen tegen de zon met de dagcréme van BiON met SPF 35.

Kuur behandelingen


Voor een goed resultaat is het aan te raden de behandeling in kuurverband te ondergaan. Op deze manier stimuleer je de huid in een periode extra waardoor de huid zichtbaar verbeterd. Na een kuur zullen de resultaten ook beter en langer zichtbaar blijven. 

 

Een kuur bestaat uit 5 behandelingen. Elke 3 tot 4 weken wordt er een microneedling behandeling uitgevoerd. 

De weken tussen de behandelingen ondersteun je de huid zelf met de thuis producten van BiON.

 

Vind onder de knop "meer info" alle informatie over de behandelingen en prijzen.

Product advies


Het gebruik van de juiste producten is belangrijk. Wanneer je kiest voor een microneedling behandeling wil je de huid ook thuis goed kunnen ondersteunen. Het advies is dan ook om te kiezen voor de producten die in de salon wordt gebruikt. Hiervan weet je zeker dat de kwaliteit van de werkstoffen hoog is en deze producten goed aansluiten op de behandeling en gewenste resultaten.

 

Ter ondersteuning van de mirconeedling adviseer ik 4 producten waarmee je volledig voorzien bent van de juiste verzorging.

Deze 4 producten bestaan uit:

 • een goede cleanser
 • een serum
 • een nachtcrème 
 • een dagcrème met een SPF 35

De producten worden aangepast aan de wensen en behoefte van de huid. De prijs voor deze 4 producten ligt in totaal rond de €150,- dit kan iets meer of minder zijn. Een productpakket voor pigmentbehandelingen ligt tussen de €170 en €175 omdat hier kostbaardere producten worden gebruikt. 

 

(prijzen 2023)

 

Cleansers

Het gebruik van een cleanser is een belangrijk onderdeel van je huidverzorging. Op de huid verzamelen zich talg, dode huidcellen en vuil. Als je je huid niet goed reinigt, kan dat tot problemen leiden zoals pigmentvlekken, verstopte poriën en een grove huidstructuur. Een cleanser die goed op je huidtype is afgestemd reinigt de huid goed zonder de vochtbarrière te verstoren.

 

Helaas zijn veel cleansers te agressief waardoor ze de huideigen pH verstoren of uitdrogen. Goede cosmeceutical cleansers hebben de juiste balans tussen werkzame ingrediënten en milde componenten die de huid reinigen zonder problemen te veroorzaken. Als de huid goed schoon is kunnen ingrediënten in serums en moisturizers beter in de huid indringen, om optimaal hun werk te kunnen doen.

 

Een cleanser gebruik je over het algemeen zowel in de ochtend als in de avond. Een huidspecialist kan je precies vertellen wat voor huidtype je hebt en wat voor cleanser goed bij je past.

Exfoliatie serum

Exfoliatie is het verwijderen van de dode huidcellen op het buitenste oppervlak van de huid. Afschilfering is onderdeel van veel gezichtsbehandelingen, zoals microdermabrasie, enzym-maskers of peelings. BiON heeft verschillende exfoliants  om bepaalde vormen van afschilfering te bewerkstelligen. 

 

serum

Serums spelen een cruciale rol bij huidverbetering. Ze zijn belangrijk om de huid te herstellen, beschermen en voeden. Serums bevatten in water oplosbare ingrediënten die vaak hyaluronzuur als basis gebruiken. In deze vorm zijn de ingrediënten werkzaam, blijven ze biologisch actief en kunnen ze de huid makkelijk binnendringen om daar hun werk te doen. Belangrijke factoren zijn de kwaliteit van de ingrediënten, hun concentratie en de samenstelling. Dit bepaalt uiteindelijk ook de prijs. Serums die je bij de drogist kunt kopen bevatten nauwelijks voldoende hoeveelheden ingrediënten om werkzaam te kunnen zijn, en bevatten niet de juiste basis waarin de ingrediënten kunnen overleven. Deze serums zijn niet schadelijk voor de huid, maar werken niet huidverbeterend, in tegenstelling tot serums met hoge concentraties biologisch actieve (en dus werkzame) ingrediënten.

Serums van Bion Skincare bevatten hoge concentraties van actieve ingrediënten. Verschillende serums hebben verschillende functies. Afhankelijk van de wensen passen we de keuze van het serum aan. 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0