· 

Gezond citroen vanille ijs!

Wat je nodig hebt:
– 2 rijpe bananen
– 2 grote citroenen + 1 citroen van normaal formaat
– Griekse yoghurt
– Vanille-stokje
– Blender

Stap 1. Pak de 2 grote citroenen en snijd bij beide een dun stukje van de onderkant af zodat de citroenen rechtop kunnen blijven staan. Snij ook de bovenklant eraf (bewaar deze 2 stukjes voor later).

Stap 2. Snijd met een mes het vruchtvlees uit de citroenen. Met een lepel kun je de citroenen verder uithollen. Vang het sap en vruchtvlees op in een apart bakje.

Stap 3. Giet het opgevangen citroensap over in de blender (vruchtvlees niet meenemen) en knijp de helft van de kleine citroen uit in de blender (in totaal gebruik je dus 2,5 citroenen).

Stap 4. Voeg hieraan de 2 rijpe bananen, 4 eetlepels Griekse yoghurt en de inhoud van de helft van het vanille-stokje toe.

Stap 5. Blend het geheel tot een gladde massa. Het moet ongeveer de consistentie hebben van dikke yoghurt. Als het nog te dun is kun je er een extra stukje banaan of wat Griekse yoghurt bij doen.

Stap 6. Giet het mengsel over in de twee uitgeholde citroenen en zet als laatste het stukje citroen wat je eerder heb afgesneden schuin op de bovenkant van de gevulde citroen.

Stap 7. Zet de gevulde citroenen in de vriezer en laat deze minstens 5 uur staan.
Klaar! Heerlijk en heel gezond citroen/vanille ijs in een citroen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0