Wat is IPL definitief ontharen

Wat doet IPL in het kort samengevat.

Wat doet IPL in het kort samengevat.

De behandelingen worden uitgevoerd door middel van lichtflitsen.

Het pigmentstof melanine die zich in het merg van een haar bevindt absorbeert het licht.

Tijdens de absorptie wordt het licht omgezet in warmte. Deze warmteontwikkeling wordt naar het haarzakje geleid, waardoor het haarzakje afsterft en geen nieuwe haar meer kan produceren.

De MED i-LIGHT

Bij Y. Beauty Zoetermeer wordt er gewerkt met het MED i-light apparaat.

Dit is een apparaat dat uitsluitend door een specialist bediend mag worden.

De MED i-light is tegenover andere apparaten een van de vriendelijkste en veiligste apparaat. Het systeem bevat een extra koeling waardoor de behandeling aangenamer is en krachtig gewerkt kan worden, ook huidirritatie word hier sneller mee voorkomen. daarnaast is dit apparaat naast de standaart CE keuring ook bezegeld met een FDA medisch keurmerk waardoor u nog zekerder bent van een veilige behandeling op medisch niveau.

FDA Keurmerk:

De Food and Drug Administration (FDA) is in de VS van Amerika een agentschap van de federale overheid dat de kwaliteit en veiligheid van de voedsel, toevoegingen daaraan en medicijnen bewaakt, maar ook de behandeling van bloed, medische producten, toestellen met elektromagnetische straling en casmetica controleert. De FDA dwingt de naleving van gedeeltes van de Public Health Service Act af.

Hoe gaat het in zijn werk.

Haargroeifases.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij mensen hebben in tegenstelling tot dieren een a-synchronische haargroei. Dit betekend dat alle haren op zich groeien en zich dus ook nooit allemaal in dezelfde haargroeifase bevinden (een hond is bijvoorbeeld altijd een paar keer per jaar in de rui, dan verliest hij veel van zijn oude haren en komen hier nieuwe voor terug).

Er zijn verschillende soorten haargroeifases, waarvan de volgende drie het grootste verschil maakt.

 

Fase 1: Anagene fase (actieve of groeifase):

Hier zit de haar nog aan de voedingsbodem vast. Alleen in deze fase kunnen we de haar vernietigen. De haar dient hier prima als geleider voor de warmte van het IPL licht.

 

Fase 2: catagene fase (tussenfase):

In deze fase is de haar al gestopt met de celdeling, hij wordt niet meer langer en ook niet donkerder.

In deze fase groeit de haar langzaam met de huid mee naar boven, dit betekend dat het einde van de haar aan het einde van deze fase al helemaal los is van de voedingsbodem.

Het IPL licht heeft hier zo goed als geen effect meer.

 

Fase 3: telogene fase (rust of slaapfase):

Hier is de haar volledig los, vaak zit hieronder ook al weer een andere haar in de anagene fase.

Het kan zijn dat door de hormonen of door veel harsen of epileren de haar in deze fase blijf hangen, dit betekend dat er geen nieuwe haar meer terug groeit. Vaak gaat zo'n haar na een aantal weken vanzelf weer groeien.

 

Bij harsen- of epileerbehandelingen is dit ongeveer 4 tot 6 weken.

Helaas kan het onder invloed van hormonen zo zijn dat na een aantal jaren, in een nieuwe fase van je leven de hormoonhuishouding veranderd. Dit kan betekenen dat je hormonen haarfollikels in werking gaan zetten die eerst minder actief waren ( dit kan je goed merken bij kinderen in de puberteit of volwassenen in de overgang).

Pigment.

 Niet alleen hebben we te maken met de haargroeifase, maar ook met het pigment van de haar en ook de huid.

Het licht van het IPL apparaat wordt door het pigment van de haar geabsorbeerd en omgezet in warmte. De warmte dringt door tot in de voedingsbodem waarna de haar wordt vernietigd.

Omdat pigment niet alleen in je haar, maar ook in je huid zit, betekend dit hoe donkerder de haar en hoe lichter de huid hoe meer energie er naar de haar gaat dus een sneller en beter resultaat.

Het is zelfs zo dat als de huid te donker is de kans op verbranden wordt vergroot, dit betekend dan ook dat dus niet iedereen behandeld kan worden.

 

Let op!

Als uw huid tijdens de behandelperiode in contact komt met zonlicht of zonnebank wordt uw huid bruiner. Een bruinere huid betekent in sommige gevallen dat wanneer u op uw afspraak komt, er niet kan worden behandeld in verband met gevaar voor irritatie of verbranding van uw huid. Ook betekend een bruinere huid minder resultaat na een behandeling.

De behandeling

 

Voor op het lichaam zijn er gemiddeld zo'n 8 tot 10 behandelingen nodig. Het gelaat duurt vaak wat langer gemiddeld zo'n 12 tot 18 behandelingen. dit verschilt uiteraard per persoon. (Er zijn nu eenmaal mensen die veel meer haren tegelijkertijd in de juiste fase hebben en mensen die er helaas wat minder geluk mee hebben). Ongeveer 90% van alle haren zijn aan het einde van de behandelingen vernietigd.

 

 

 

Om je behandeling optimaal te houden wordt er vanaf nu met een nieuw behandelplan gewerkt. Je krijgt elke 6 weken een behandeling. Na ongeveer 4 tot 6 behandeling neemt het resultaat af of je merkt geen verschil meer, het is dan tijd voor een pauze. Na 3 á 4 maanden kom je weer voor nieuwe behandelingen. Hierdoor blijf je werken op de actieve haren en heb je meer resultaat.

 

Als na acht maanden na de laatste behandeling geen haren meer terug zijn gekomen zijn de haren definitief verwijdert.

Reacties na de behandeling.

Irritatie: Na de behandeling kan er enige roodheid ontstaan. Deze roodheid verdwijnt meestal na 1 à 2 uur,  in sommige gevallen kan het 2 dagen tot 1 week aanhouden. Tevens is er een zeer geringe kans op blaren of pigmentverlies. De kans op deze bijverschijnselen wordt groter naarmate de huid donkerder is.

 

Brandwondjes: Voor de behandeling mag het te behandelen gebied niet blootgesteld worden aan de zon of zonnebank, dit gedurende minimaal 2 weken. Het gebruik van een zonnebank of een selftanner wordt sterk afgeraden tijdens de volledige periode dat u bij mij in behandeling bent. Gebruik hiervan is volledig op eigen verantwoording. Ik raad u het gebruik van een hoge sunblock factor aan, welke zowel 's zomers als 's winters meerdere malen per dag aangebracht moet worden op het te behandelen gebied.

Contra-indicaties.

*Diabetes;

*Epilepsie;

*Trombose;

*Eczeem op de behandelplek;

*Psoriasis op de behandelplek;

*Vitiligo;

*Infecties van de huid op de behandelplek;

*Een kuur van antibiotica of penicilline;

*Gebruik St.-Janskruid (tot drie maanden voor de behandeling);

*Zwangerschap;

*Pacemaker;

*Gebruik van medicijnen als ontstollingsmiddelen, vitamine A zuur afgeleiden(zoals Roaccutane), lithium, steroïden;

*Personen onder de 18 jaar worden in principe niet behandeld, tenzij de ouders schriftelijke toestemming geven en/of aanwezig zullen zijn tijdens de behandeling;

*Men mag niet behandeld worden wanneer medicatie geslikt wordt die lichtovergevoeligheid kan veroorzaken;

Bij twijfel adviseren ik u eerst uw huisarts te raadplegen (gelieve hier dan ook een dokterverklaring bij te leveren).

Wat kan je zelf doen

24 tot 48 uur voor de behandeling dient u zelf het gebied haar vrij te maken door middel van scheren, trimmen of knippen. op de behandeldag zelf moeten er zichtbaren stoppels aanwezig zijn. Epileren of harsen mag ten alle tijden NIET. 

 

Voor een makkelijke en huidvriendelijke manier kunt u ook kiezen voor de kristal pads. kijk voor meer informatie hier:

Prijslijst definitief ontharen

(prijs per behandelingen)

Maak nu een gratis en vrijblijvende introductie afspraak via Salon@ybeauty.nl

 

 

Gelaat

Bovenlip €25,-
 Kin €25,-
Wangen €35,-
Gelaat €55,-

IPL Romp

Oksels €40,-
Borst of buik €85,-
Borst en buik €150,-
Streepje onder de navel € 25,-
Borst, buik en zijkant €175,-
Onder- of bovenrug €85,-
Hele rug €150,-
Hele rug + schouderkappen

€175,-

IPL Armen

Onderarmen €65,-

Bovenarmen

€70,-

Hele armen

€110,-

Handen

€35,-

IPL Benen

Onderbenen €150,-

Bovenbenen excl liezen en billen

€175,-

Bovenbenen incl liezen en billen

€225,-

Hele benen excl liezen en billen

€275,-

Hele benen  incl liezen en billen

€325,-

Voeten

€35,-

Liezen

€40,-

Bikinilijn

€55,-

Billen

€60,-

Bilnaad

€35,-

Extra

Losse flitsen

€15,-
Scheren voor de behandeling (10 min) €15,-