· 

Klankschaalmassage

Afgelopen februari heb ik een nieuwe training klankschaalmassage gevold. 
De klankschalen zorgen voor harmonie in je lichaam en laten je ontspannen door de trillingen van de klankschaal die voelbaar zijn tot diep in je lichaam en het magische geluid wat je mee neemt naar een andere wereld. 
De massage is perfect om even echt uit je hoofd te zijn en om een diepe ontspanning te ervaren die je zo verdient.

Wat zijn klankschalen

Klankschalen zijn hand geslagen kommen van verschillende soorten metaal. Er zjin verschillende maten en soorten schalen en elke schaal heeft zijn eigen klank, trilling, toonzetting en karakter.

De klankschalen zijn afkomstig uit de Tibetaans boeddhistische gebieden in verschillende staten in de Himalaya. 

vanuit de oorsprong worden ze gebruikt als eetkommen, offerschalen, slaginstrumenten,  relaxatie ondersteunende geluidsbronnen en als ondersteuning bij het meditaties en mantra's.

De monniken gebruiken de klank van de schalen om op te mediteren en zichzelf in een trance toestand te brengen.

 

Waarom een klankschaal massage

Het bijzondere aan de klankschalen is dat ze stilte brengen. Door de klanken en trillingen voel je een rust en stilte.

Elke klankschaal heeft zijn eigen toon en elke klankschaal heeft ook meerdere tonen. Alle klanken voelen anders aan, De lage klanken geven rust terwijl de hoge juist energie geven.

 

Je lichaam bestaat voor 75% uit water, hierdoor worden de trillingen van de klankschalen goed opgenomen en komt de massage dieper in het lichaam dan een manuele massage.

 

Door emotie, stress, spanning, vermoeidheid of andere problemen kunnen er blokkades in het lichaam ontstaan. Door middel van de trillingen van de klankschaal die door ons lichaam goed worden opgevangen kunnen die blokkades verlichten en zelfs oplossen. 

Hierdoor kan het zijn dat er onverwachte emoties opkomen, je kan voelen  hoe de energie door je lichaam stroomt, je kan het warm krijgen of trillingen ervaren, de ontlasting en urine kan veranderen van kleur/geur, wat licht in je hoofd zijn of misselijkheid ervaren.

Het effect is bij iedereen anders, ook wanneer je vaker een klankschaal massage ondergaat kan het anders worden ervaren. Ook kan het zijn dat je een van bovenstaande voorbeelden helemaal niet ervaart. Mocht het gebeuren bedenk dan dat het een normaal proces is in het lichaam en juist goed is dat er iets is los gekomen. Je voelt je hierna een ander mens.

Voor wie is een klankschaal massage.

De klankschaal massage is zeer geschikt bij oververmoeidheid, stress, burn out, behoefte aan ontspanning, slecht slapen en drukte in je hoofd. 

De klankschaal massage kan dienen als een meditatieve massage en geeft een diepe ontspanning. Door je mee te laten voeren in de klanken en trillingen van de schalen ervaar je een rust die je misschien nog niet eerder mocht ervaren. 

De klankschaal massage laat je lichaam compleet ontspannen en helpt om je hoofd helemaal leeg te maken.

Tibetaans ritueel

Breng lichaam en geest in balans met het openingsritueel daarna mag je plaats nemen op een krukje met je voeten in een heerlijk warm voetenbad tijdens een massage met trillingen van de klankschaal die ritmisch om je heen beweegt.

Daarna mag je plaats nemen op de massage tafel waar zowel voor al achterkant van het lichaam worden gemasseerd met de klankschalen.

Eindig het ritueel met een heerlijke hoofd en voet massage.

Sluit het ritueel af met Tingsha's (belletjes) om kom weer terug met een heerlijk diep ontspannen gevoel.

 

Tingsha's
Tingsha's

Contra indicaties

Al is een klankschaal massage nog zo goed en ontspannen toch zijn er een paar contra indicaties. Mocht een van onderstaande bij jou van toepassing zijn dan wordt deze massage afgeraden.

* Eerste 4 maanden van de zwangerschap

* Pacemaker

* Psychose

* Epilepsie

* Chemokuur

Reactie schrijven

Commentaren: 0