Y. Balance

Y. Balance is een onderdeel binnen Y. Beauty en staat voor het terug vinden van de balans in je lichaam door middel van de Traditionele Chinese Geneeswijze ook wel TCG/TCM genoemd.

 

TCM Therapie

TCM Therapie is een eeuwen oude geneeswijze afkomstig uit China waar vandaag de dag nogsteeds mee wordt gewerkt. TCM is een overkoepelende naam voor verschillende disiplienes die binnen de Chinese geneeswijze vallen, denk aan Tuina, Acupunctuur, Qi Gong, Chinese kruiden, Vuurcupping, Gua sha en Moxa. 

 

TCM Visie in een notendop:

Een gezond lichaam is in balans, zoals Yin en Yang. Met TCM therapie kan je de balans in het lichaam weer terug vinden en behouden.

 

Ons lichaam bestaat uit 12 hoofdmeridianen die verbonden zijn met onze organen. Deze meridianen kan je zien als de snelweg van de Qi (energie) in ons lichaam, wanneer er een blokkade in deze banen zit kan je klachten krijgen. Op deze banen zitten verschillende punten ook wel acupunctuur punten genoemd, elke punt heeft zijn eigen functie. Met tuina massage of acupunctuur stimuleer je deze punten en ondersteun je elk punt in zijn functie waardoor klachten verminderd of zelfs opgelost kunnen worden.

De behandeling

In de Chinese geneeswijze worden klachten en het lichaam op een holistische manier benaderd, dit betekend dat er wordt gekeken naar het totaal plaatje en niet alleen naar de klacht op zichzelf. 

Het is dan ook belangrijk dat bij de eerste afspraak een intake gesprek plaatst vind waarin we de klachten bespreken ook zullen hier nog wat extra (misschien voor je gevoel niet direct logische) vragen worden gesteld. Daarnaast wordt er een tong en pols diagnose gemaakt voordat we een behandelplan opstellen.

 

Een behandeling bestaat vaak uit een combinatie van Tuina en acupunctuur, uiteraard hangt dit af van de klacht en oorzaak. Ik zal voor de behandeling uitleggen wat we gaan doen. Mocht je een onderdeel van de behandeling  spannend vinden dan mag je dit altijd aangeven zodat ik het op een andere manier kan behandelen.  

 

Naast de behandeling zal je zo mogelijk ook een leefstijl en voedingsadvies mee krijgen zodat we samen werken aan een goed resultaat. 

Tuina therapie

Tuina (uitgesproken als Twie-naa) wat letterlijk vertaald "duwen en grijpen" betekend en is al ruim 4000 jaar oud. 

 

Deze massage therapie kent ontspannen rollende technieken maar ook intensieve strekkingen en deep tissue massage technieken. Elke massage wordt persoonlijk afgestemd op het doel van de behandeling. 

 

Ook acupressuur is een onderdeel van Tuina therapie, dit wordt vooral veel gebruikt op het hoofd en de voeten maar ook andere lichaamsdelen kunnen met acupressuur worden behandeld. Vaak wordt acupressuur verwerkt in de tuina therapie behandeling.

Chinese acupunctuur

Doormiddel van zeer dunnen naalden (0.22 - 0.30 mm) worden acupunctuur punten gestimuleerd waardoor de werking van het punt wordt geactiveerd. Hierdoor wordt de verstoring in het lichaam hersteld en zullen de klachten verminderen.

 

Acupunctuur kan over het hele lichaam worden toegepast voor verschillende klachten. Ik zal acupunctuur vaak inzetten in combinatie met de Tuina therapie afhankelijk van de klachten.

 

Ben je bang voor naalden of vind je acupunctuur spannend op bepaalde delen van het lichaam dan mag je dit altijd voor de behandeling aangeven zodat ik hier rekening mee kan houden of eventueel een andere behandeltechniek kan toepassen. 

Overige toepassingen

Naast tuina en acupunctuur kan er tijdens de behandeling ook gekozen worden voor extra toepassingen die de behandeling kunnen versterken. Denk hierbij aan:

 

  • Vuurcupping
  • Moxa
  • Gua sha
  • Klankschalen
  • Kruiden balsems/oliën

 

Tarieven


 

Consult €69,- (ca. 60 minuten) 

Eerste consult incl. intake €69,- ( ca. 75-90 minuten)

 

Betaling

Betalingen kunnen direct na de behandeling contant of per bank app/QR code worden voldaan. Achteraf kan de factuur per mail worden toegezonden.

 

Vergoedingen

Ik ben lid van de beroepsvereniging VBAG, Dit betekend dat ik voldoe aan alle eisen die zijn gesteld door de Nederlandse zorgverzekeraars. TCM behandelingen kunnen vaak (gedeeltelijk) vergoed worden door je zorgverzekeraar, afhankelijk van je aanvullende verzekering. Neem contact op met je zorgverzekeraar voor meer informatie over de vergoedingen.

 

Locatie

Van Coehoornschans 18, 2728 ET Zoetermeer. Er is gratis parkeer gelegenheid voor de deur.

 

Annuleren 

Annuleren van de afspraak kan tot 24 uur voor de afspraak kosteloos, na 24 uur zullen de kosten voor de afspraak in rekening worden gebracht. 

 

Klacht- en tuchtrecht

Mocht je onverhoopt ergens ontevreden over zijn en we komen er samen niet uit, dan kun je ondersteuning krijgen of eventueel een klacht indienen via deze organisatie. Voor klachten- en tuchtrecht verwijs ik je graag door naar deze website  

Afspraak inplannen


Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.