Massage therapie Zoetermeer

 

Ontdek de kracht van Tuina Massage Therapie en breng jouw lichaam in balans met de eeuwenoude Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM). Y. Balance is gespecialiseerd in de Tuina therapeutische massages, waarbij de holistische benadering centraal staat.

 

Ontdek hoe de tuina massage therapie jou kan helpen om jouw innerlijke balans te herstellen en een gezonder, evenwichtiger leven te leiden. 

De TCM Visie in een notendop:

Traditionele Chinese Geneeswijze ook wel TCG/TCM genoemd.

 

TCM Therapie is een eeuwenoude Chinese geneeswijze die vandaag de dag nog steeds effectief is. Het omvat diverse disciplines, waaronder Tuina Massage Therapie, Acupunctuur, Qi Gong, Chinese kruiden, Vuurcupping, Gua Sha en Moxa. Y. Balance is gespecialiseerd in de Tuina massage therapie. 

 

Een gezond lichaam is in balans, zoals Yin en Yang. Met TCM therapie kan je de balans in het lichaam weer terug vinden en behouden.

 

Ons lichaam bestaat uit 12 hoofdmeridianen die verbonden zijn met onze organen. Deze meridianen kan je zien als de snelweg van de Qi (energie) in ons lichaam, wanneer er een blokkade in deze banen zit kan je klachten krijgen. Op deze banen zitten verschillende punten ook wel acupunctuur punten genoemd, elke punt heeft zijn eigen functie. Met tuina massage of acupunctuur stimuleer je deze punten en ondersteun je elk punt in zijn functie waardoor de klacht verminderd of zelfs opgelost kan worden.

De behandeling

In de Chinese geneeswijze worden klachten en het lichaam op een holistische manier benaderd, dit betekend dat er wordt gekeken naar het totaal plaatje en niet alleen naar de klacht op zichzelf. 

Het is dan ook belangrijk dat bij de eerste afspraak een intake gesprek plaatst vind waarin we de klachten bespreken ook zullen hier nog wat extra (misschien voor je gevoel niet direct logische) vragen worden gesteld. Daarnaast wordt er een tong en pols diagnose gemaakt voordat we een behandelplan opstellen.

 

Een behandeling bestaat vaak uit een combinatie van Tuina en acupunctuur, uiteraard hangt dit af van de klacht en oorzaak. Ik zal voor de behandeling uitleggen wat we gaan doen. Mocht je een onderdeel van de behandeling  spannend vinden dan mag je dit altijd aangeven zodat ik het op een andere manier kan behandelen.  

 

Naast de behandeling zal je zo mogelijk ook een leefstijl en voedingsadvies mee krijgen zodat we samen werken aan een goed resultaat. 

Tuina therapie

Tuina (uitgesproken als Twie-naa) wat letterlijk vertaald "duwen en grijpen" betekend en is al ruim 4000 jaar oud. 

 

Deze massage therapie kent ontspannen rollende technieken maar ook intensieve strekkingen en deep tissue massage technieken. Elke massage wordt persoonlijk afgestemd op het doel van de behandeling. 

 

Ook acupressuur is een onderdeel van Tuina therapie, dit wordt vooral veel gebruikt op het hoofd en de voeten maar ook andere lichaamsdelen kunnen met acupressuur worden behandeld. Vaak wordt acupressuur verwerkt in de tuina therapie behandeling.

Chinese acupunctuur

Doormiddel van zeer dunnen naalden (0.22 - 0.30 mm) worden acupunctuur punten gestimuleerd waardoor de werking van het punt wordt geactiveerd. Hierdoor wordt de verstoring in het lichaam hersteld en zullen de klachten verminderen.

 

Acupunctuur kan over het hele lichaam worden toegepast voor verschillende klachten. Acupunctuur is voor mij een rechterhand die graag gebruik om de tuina therapie te versterken. De toepassing van acupunctuur hangt af van de klachten en ik zal dit alleen in overleg toepassen. 

 

Ben je bang voor naalden of vind je acupunctuur spannend op bepaalde delen van het lichaam dan mag je dit altijd voor of tijdens de behandeling aangeven zodat ik hier rekening mee kan houden of eventueel een andere behandeltechniek kan toepassen. 

Overige toepassingen

Naast tuina en acupunctuur kan er tijdens de behandeling ook gekozen worden voor extra toepassingen die de behandeling kunnen versterken. Denk hierbij aan:

 

  • Vuurcupping
  • Moxa
  • Gua sha
  • Klankschalen
  • Kruiden balsems/oliën

 

Praktisch informatie


Tarieven

Consult €69,- (ca. 60 minuten) 

Eerste consult incl. intake €69,- ( ca. 75-90 minuten)

 

 

Betaling

Betalingen kunnen direct na de behandeling contant of per bank app/QR code worden voldaan. Achteraf kan de factuur per mail worden toegezonden.

 

 

Vergoeding

Ik ben lid van de beroepsvereniging VBAG en de koepel RBCZ, Dit betekend dat ik voldoe aan alle eisen die zijn gesteld door de Nederlandse zorgverzekeraars. Tuina en acupunctuur behandelingen kunnen vaak (gedeeltelijk) vergoed worden door je zorgverzekeraar, afhankelijk van je aanvullende verzekering. Neem contact op met je zorgverzekeraar voor meer informatie over de vergoedingen.

 

 

Locatie

Van Coehoornschans 18, 2728 ET Zoetermeer. Er is gratis parkeer gelegenheid voor de deur.

 

Annuleren

Annuleren van de afspraak kan tot 24 uur voor de afspraak kosteloos, na 24 uur zullen de kosten voor de afspraak in rekening worden gebracht. 

 

Klacht- tuchtrecht

Bij een klacht over een behandeling wordt eerst getracht dit met de therapeut te

bespreken. Ook is het mogelijk een onafhankelijke klachtenfunctionaris in te schakelen. Deze kan ondersteuning bieden bij formulering van de klacht of bij onvrede en helpt bij het zoeken naar oplossingen.

 

De therapeut heeft het recht om hiervan op de hoogte gesteld t e worden. De praktijk is hiervoor aangesloten bij Quasir.

Daarnaast is de praktijk aangesloten bij een door de overheid erkende geschilleninstantie, Stichting Zorggeschil, en valt onder de onafhankelijke tuchtrechtspraak van het RBCZ.

 

Voor meer informatie kijk je op de website van mijn beroepsvereniging VBAG.

 

Afspraak inplannen


LET OP, Dit formulier is uitsluitend bedoeld voor het maken van een afspraak voor lichamelijke klachten. Wil je een afspraak maken voor een gezichtsbehandeling klik dan hier. 

Plan zelf online je afspraak in

Plan zelf online je afspraak in via onderstaande knop. Zit er geen geschikte tijd tussen neem dan gerust contant op. Je mag ook onderstaand formulier invullen dan neem ik zo snel mogelijk contant met je op. 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.