Y. Beauty & Balance

Mijn naam is Ylona en mijn missie is om jouw te helpen om weer goed in je vel te zitten. Samen zoeken we naar de bron van de klacht en pakken die met beide handen aan.

 

Y. Balance (voorheen Y. Beauty) is een praktijk met ruim 10 jaar ervaring in de beauty branche en heeft na 5 jaar studie het roer omgegooid om zo haar klanten nog beter te kunnen helpen. Door de jaren heen heb ik veel ervaring opgedaan en heb ik inmiddels mijn eigen werkstijl ontwikkeld. Ik behandel graag op die manier zoals ik zelf ook behandeld zou willen worden.

 

Met de kracht van de Ayurvedische en botanische producten en de kennis uit de Traditionele Chinese geneeswijze is Y. Balance ontstaan, een nieuw onderdeel binnen het bedrijf dat therapeutisch werkt op verschillende klachten voor zowel lichaam en geest als uiterlijke verzorging. Ik ben gespecialiseerd in Tuina therapie  en  acupunctuur is mijn rechter hand. Er zijn tal van klachten waar ik je graag bij help. Denk aan: rug, nek en schouder klachten, chronische pijn klachten, hoofpijn en migraine, stress en vermoeidheid, fibromyalgie, menstruatie klachten maar ook preventieve behandelingen. 

 

Daarnaast is er ook nog steeds een ruim aanbod aan beauty rituals om de huid en lichaam te verzorgen en verbeteren. Denk aan anti age, acne,  hydratatie en verzorging voor verschillende huidtypes.  Maar ook verschillende massage technieken zoals bindweefsel massage, Gua sha massage, penseel massage, klassieke massage, klankschaal massage en nog veel meer

 

Alle behandelingen worden op je persoonlijk vraag afgestemd, daarnaast wordt er ook gekeken naar wat het beste voor jouw is en krijg je een persoonlijk en eerlijk advies.

About Ylona


Internationale beauty therapist en TCM therapeut

Ylona Jonkers.

 

ondernemer sinds 2011 in Vianen en vanaf 2016 ook actief in Zoetermeer.

 

Specialisaties

Acné

definitief ontharen

cellulite behandelingen

mannen behandelingen

donkere huid

fruitzuur peelings/chemische peelings

Cosmetische acupunctuur

Bindweefsel massage

Tuina therapie

Chinese acupunctuur 

 

werkwijze

Op een natuurlijke wijze

ayurvedische wijze

Chinese wijze

Huid verbeterend.

 

 Visie 

Als kind was ik al aan het testen met zalfjes en crème, alles ging door elkaar en had voor mijzelf een heel verzorgingsritueel wat overigens niet slim was aangezien ik na een aantal jaar het inzicht kreeg dat vaseline, uiercrème en Labello behoorlijk slecht waren voor mijn huid. Inmiddels ben ik wat ouder en ook zeker wijzer maar de fascinatie voor de magie en van crème, olie en geurtjes heeft me nooit losgelaten. 

 

Al heel jong wist ik dat ik met mensen zou gaan werken, ik vind het leuk om iemand in de watten te leggen en hem of haar het gevoel te geven dat hij of zij het verdient om van het leven te genieten. Ik ben er van overtuigt dat wanneer je ontspannen bent je veel minder lichamelijke, geestelijke maar ook medische klachten hebt. 

Mijn werk is mijn passie. Hoe mooi is het om iemand in de salon te mogen ontvangen, diegenen in de watten te leggen met de mooiste producten, volledig laten ontspannen en het gevoel te kunnen geven dat iemand speciaal is en het verdient heeft om even op mijn behandeltafel te mogen liggen.

Zelf krijg ik ook veel positieve energie van mijn werk, de afwisseling is leuk maar het doel blijft het zelfde. Mensen gelukkig maken en zich blij laten voel met zichzelf.

Wanneer iemand voldaan de deur uitstapt het drukke leven in, dan weet ik dat deze persoon de stress van het westerse leven voor een stukje bij mij in de salon heeft achtergelaten. Heerlijk gevoel toch!

 

Inmiddels heb ik mijn kennis en vaardigheden uitgebreid met de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM/TCG). Ik vind het mooi om te zien hoe alles met elkaar in verbinding staat en hoe het domino effect werkt in ons lichaam. Soms hebben we zoveel klachten en kwalen dat we niet eens meer weten wat de oorsprong van het probleem is en blijven we doorlopen alsof het allemaal heel normaal is. 

 

Met deze kennis wil ik de verdieping van de behandeling vergroten voor een nog beter resultaat. Ik heb mijn kennis, vaardigheden en ervaring gebundeld tot een mooi en nieuw concept "Y. Balance" waarin ik de beste persoonlijke behandeling probeer samen te stellen met als doel "een gelukkig en gezond leven" voor jou als klant.

De schoonheidsspecialsite


Schoonheidssalon Y. Beauty Vianen - Zoetermeer is niet een gewone schoonheidssalon. 

 

De opleiding tot schoonheidsspecialiste en internationaal Cidesco beauty therapist heb ik gevolgd aan het Thomas instituut in Utrecht. Naast de standaard basis diploma's heb ik mijn kennis en vaardigheden vergroot met diploma's en specialisaties zoals acné, ontharen, camouflage, donkere huid en mannen behandelingen. Daarnaast ben ik professioneel visagiste.  Ook wordt er gekeken naar de kwaliteit van producten. Deze moeten dan ook aan strenge eisen voldoen en beschikken over hoogwaardige ingrediënten en de juiste  keurmerken.

 

Bij schoonheidssalon Y. Beauty Vianen - Zoetermeer is standaard en prima niet voldoende. Ik geef dan ook graag het vertrouwen in de producten en diensten waar ik zelf voor 100% achter kan staan. 

TCM therapeut


In 2017 ben ik gestart met de studie Traditionele Chinese geneeswijze, deze studie heb ik met veel plezier bij Academie BoYi gevolgd. Ik ben gestart met de discipline als Tuina therapeut en heb hier later de discipline Chinese acupunctuur aan toegevoegd.  Naast de standaard disciplines heb ik mij verdiept in de cosmetische accupunctuur, heb ik een scriptie mogen schrijven over fibromyalgie en heb ik mijn opleiding medische basiskennis afgerond. Ook in de toekomst zal ik mij blijven bijscholen in verschillende interestanten onderwerpen. 

Mannen salon


Mannen gaan ook steeds meer naar de salon. Schoonheidssalon Y. Beauty Vianen - Zoetermeer heet mannen dan ook van harte welkom. Van harsen tot een ontspannen massages of behandelingen voor het gezicht, het is allemaal mogelijk.

Y. Beauty Vianen - Zoetermeer heeft zich gespecialiseerd in de behandeling voor de man, je bent hier dan ook aan het juiste adres.

Diploma's en certificaten 


Diploma's

Schoonheidsspecialiste niveau 3

schoonheidsspecialiste niveau 4

specialisaties niveau 4 - Medische camouflage - Acné 

Cidesco internationaal Beauty therapist.

Visagiste 

Nagelstyling

Tuina Therapeut

Acupuncturiste 

  

Certificaten:

onderwijskunde

psychologie

Kleur en style advies

Speciale behandelingen 

Kappers - knippen - kleuren

Master in skin rejuvenation (fruitzuur behandelingen)

IPL definitief ontharen met het MED i-light apparaat

Klakschaal masseur

Bindweefsel massage

Cosmetische accupunctuur

Acupunctuur bij acne

 

 

Beroepsvereniging


VBAG

Y. Balance is aangesloten bij de VBAG. Dit betekend dat ik als therapeut voldoe aan alle eisen die zijn gesteld door de Nederlandse zorgverzekeraars. TCM behandelingen kunnen vaak (gedeeltelijk) vergoed worden door je zorgverzekeraar, afhankelijk van je aanvullende verzekering. 

 

 

Visie van de VBAG:

"VBAG is een beroepsvereniging en platform voor integratieve gezondheidszorg. Niet alleen bewaken we de kwaliteit van onze leden, maar we zijn ook voortdurend op zoek naar innovatie en samenwerking in het integratieve zorgveld.

Zorgdragen voor jouw gezondheid is ons doel, waarbij jij als cliënt duidelijk de regie voert over je eigen gezondheid en de verantwoording neemt in je eigen proces. De VBAG-therapeut biedt veilige, deskundige en effectieve zorg, waarbij jij als uniek mens centraal staat." Bron

RBCZ

Daarnaast is Y. Balance aangesloten bij de RBCZ en is hiermee erkend therapeut.

 

Visie van de RBCZ:

"Zorg bieden die voor iedereen toegankelijk is, daar gaat het ons om. RBCZ is daarom hét startpunt als je op zoek bent naar erkende complementaire zorg bij jou in de buurt. Met ons platform staan we voor kwalitatieve en vakbekwame zorg met een holistische benadering, waarbij je vrij bent om te kiezen wat jij nodig hebt." Bron

Keurmerken


NaTrue label

NaTrue is het nieuwe, internationale label voor natuurlijke en biologische huidverzorging. Dit label is ontwikkeld door een groep toonaangevende producenten van natuurlijke cosmetica. De organisatie van NaTrue en  wil de integriteit van echte natuurlijke producten waarborgen door de hoogste normen voor natuurlijke en biologische producten en ingrediënten vast te stellen.

 

ICEA keurmerk

De producten van Eco Bio Cosmetics wordt gekenmerkt door het gebruik van grondstoffen uit de biologische landbouw of wilde oogst en de afwezigheid van aanstootgevende materialen in de producten uit de ecologisch oogpunt, zowel in het product zelf als in de verpakking. Het ontbreken van plantaardige grondstoffen beschouwd als "at risk", dwz allergenen, irriterende stoffen of met een bewijs van waarschijnlijke schade aan de gezondheid van de mens, het verminderen van de milieubelasting als gevolg van overbodig verpakkingsmateriaal (afzonderlijke verpakkingen) of niet-recycleerbare (zijn verpakkingen uit hernieuwbare grondstoffen, recycleerbare materialen te bevorderen of aangesloten op een navulbaar systeem)

De criteria die ons geleid in de keuze van bestanddelen toegestaan zijn:

lage toxiciteit en geen bijwerkingen op de mens,lage milieubelasting,dermocompatibility

Proefdier vrij

Sinds 2013 is het in Europa verboden om op dieren te testen.  Alle producten die gebruikt worden in de salon hebben dit specifieke keurmerk. Ook de producten uit Amerika zijn gecertificeerd met dit label. Alle producten die in de salon gebruik worden geven ook met specifiek trots aan dat hun product dierproef vrij is.

Vegan OK

Het bedrijf dat besluit om zijn veganistische diensten en producten zelf aan te geven via de VEGANOK-norm, doet dit in overeenstemming met de Europese regelgeving UNI EN ISO 14021, type II milieu-etikettering, uitgevoerd zonder onafhankelijke verificatie door derden, door fabrikanten, importeurs, distributeurs , detailhandelaars, certificeringen, onverminderd de autonomie van het VEGANOK-team om onafhankelijke steekproeven uit te voeren op de producten en procedures van het bedrijf. Deze verordening vervangt niet of beoogt in te grijpen in de huidige wetgeving, maar beoogt een verdere specifieke verwijzing op te zetten naar het ethische / milieuaspect waar VEGANOK bij betrokken is. Daarom moeten de huidige wetten worden toegepast op elk aspect of gebied van toepassing, zonder enige uitsluiting. De etikettering van het product moet voldoen aan de vereisten zoals beschreven in de huidige wet- en regelgeving. De ethische voorschriften van VEGANOK zullen worden beschouwd als richtlijnen die voortdurend evolueren, onderhevig zijn aan verbeteringen en altijd beschikbaar zijn voor openbare raadpleging op www.veganok.com


FDA Keurmerk

Naast de standaard keurmerken zijn de apparaten van Y. Beauty Vianen -  Zoetermeer ook FDA gekeurd.

De Food and Drug Administration (FDA) is in de VS van Amerika een agentschap van de federale overheid dat de kwaliteit en veiligheid van de voedsel, toevoegingen daaraan en medicijnen bewaakt, maar ook de behandeling van bloed, medische producten, toestellen met elektomagnetische stralingen en cosmetica controleert. De FDS dwingt de naleving van gedeeltes van de Public Health Service Act af.