· 

Gua Sha gezichtsmassage

Gua sha gezichtsmassage is een stimulerende massage techniek door middel van een speciaal geslepen jade steen die lange liftende bewegingen over de huid maakt.

Jade is een groene edelsteen die van zichzelf een verkoelende werking heeft, om deze rede wordt de jade roller ook veel toegepast na het harsen. 

 

Gua sha is een 2000 jaar oude massage techniek ontwikkeld in China. Door het schaven over de huid komen blokkades en gifstoffen vrij zodat je het lichaam goed kan detoxen. Hierdoor wordt de doorstroming van het Qi en bloed gestimuleerd.

De gua sha gezichtsmassage is een mildere vorm met een liftend, ontgiftend en ontspannen effect. Na deze massage krijgt je huid zijn kleur en stevigheid terug zonder strepen achter te laten zoals je ziet bij traditionele gua sha op het lichaam.

 

Tijdens de Gua sha gezichtsmassage worden huid en bloedvaten gestimuleerd en worden afvalstoffen via de lymfe banen afgevoerd. Door regelmatig een gua sha massage toe te passen houd je de huid jong, fit en vitaal. 

De massage wordt aangepast op de huid, zo wordt bij een gevoelige huid ook wel gekozen voor de jade rollers die de huid op een milde manier stimuleren en afvalstoffen afvoeren. Ook kan er voor gekozen worden om de behandeling met de jade rollers af te sluiten om zo de werkstoffen van een masker, serum of crèmes dieper in te laten werken. 

 

 

Gua sha lichaamsbehandeling

Traditioneel wordt gua sha toegepast op verschillende lichaamsdelen bij pijn en blokkaders in huid en spieren. Door de strek stimulerende techniek wordt de stagnatie los gemasseerd waardoor afvalstoffen via de huid kunnen worden afgevoerd.

Tijdens een lichaamsbehandeling kan er voor gekozen worden om gua sha toe te passen, dit gebeurt altijd in overleg.

 

Na een gua sha massage op het lichaam zullen er rode streepvormige plekken zichtbaar worden, deze plekken trekken vanzelf weer weg. Het is belangrijk om deze plekken te beschermen tegen wind en kou omdat je huid openstaat en meer vatbaar bent. 

Dit geld voor de eerste 24 tot 48 uur na de behandeling.

 

Gua sha is een veilige massage die wordt toegepast door een gediplomeerd therapeut.  

Reactie schrijven

Commentaren: 0