· 

Acupunctuur en Tuina therapie

Y. Beauty was altijd al een salon die dieper ging dan gewoon verzorging. Met de keuze voor het ayurvedische product Lakshmi en BiON vanuit de natuurwetenschappen probeer ik al jaren mijn klanten bewust te maken van een gezond leven zonder toevoeging. 

Mijn verhaal

De ayurveda heeft mij altijd geïnspireerd om meer te doen met alles wat de natuur ons geeft, met name het toepassen van kruiden in mijn eigen keuken of wanneer je last heb van kwaaltjes zoals een verkoudheid. 

5 jaar terug maakte ik de stap nadat ik in de kruide apotheek van een Sjamaan terecht kwam. Een ruimte vol met glazen potten met verschillende kruiden waar hij medicijnen voor zijn klanten mee maakte. "dit wil ik ook" was het eerste wat ik zei toen ik weer buiten stond. 

Ik was net verhuist naar Zoetermeer en toevallig zat daar ook Academie BoYi, een school die je opleid tot Chinees therapeut met toepassingen als tuina, acupunctuur en Chinese kruiden. Tijdens de open dag kwam ik tot de conclusie dat de kruidenleer niet even bestudeert kon worden en ik eerst moest kiezen voor een andere discipline om de basis te leren begrijpen. 

Mijn keuze was niet zo moeilijk. Ik koost gelijk voor tuina therapie omdat ik dit makkelijk kon gaan toepassing in de salon en inmiddels zijn er dan ook vele klanten geweest die met deze mooie massage kennis hebben mogen maken. 

Maar zoals ik al was gewaarschuwd is de TCM (Traditional Chinese medicine) zeer interessant en als je er eenmaal in zit wil je alleen maar meer leren. Na 2 jaar studie wis ik dan ook dat ik na mijn tuina studie door zou gaan met acupunctuur.

Acupunctuur is een mooie aanvulling geweest op de tuina studie die ik inmiddels had afgerond en heeft nog meer verdieping gegeven. Daarnaast is de combinatie van tuina en acupunctuur ook heel fijn werken, je kan gewoon veel meer resultaten behalen.

Gek genoeg ben ik nu even gestopt met studeren en dus nog niet toegekomen aan de kruidenleer (de oorspronkelijke reden waarom ik deze studie was gestart). Ik heb gezien wat zowel acupunctuur als tuina therapie voor resultaten geven en ik zeg het heel eerlijk, ik had nooit verwacht dat het zo goed zou aanslaan.  Daarom heb ik besloten dat ik dit nu wil gaan toepassen om zo nog beter te worden in wat ik nu al kan. Ik wil meer gaan leren over specifieke klachten en hiermee gaan werken en als alles weer een beetje is ingedaald zal ik waarschijnlijk de kruide studie weer opnieuw overwegen. 

Voor wie is tuina en acupunctuur

Zowel tuina en acupunctuur ondersteunen het lichaam in ons eigen zelfgenezend vermogen. Veel klachten ontstaan vaak met iets wat ons lichaam zelf op zou moeten kunnen lossen maar door onze leefstijl lukt het ons lichaam niet altijd. Door middel van acupunctuur en/of tuina breng je de balans van Yin en Yang weer terug in het lichaam waar door de Qi (engere) weer gaat stromen, maar ook de aanmaak van Qi en Xue ( vrij vertaald bloed maar je zou het ook kunnen zien als lichamelijke voeding en vloeistof) kan gestimuleerd worden.

 

Natuurlijk licht het aan de onderliggende oorzaak waarom iets in het lichaam gaat zoals het nu gaat. Dit betekend dat er voor een behandeling altijd een intake moet worden gedaan. Deze intake gaat gepaard met een pols en tong diagnose om zo een compleet beeld te krijgen.

 

Veel voorkomende klachten die goed te behelpen zijn met tuina en/of acupunctuur:

  • Pijn klachten 
  • Chronische klachten
  • Fibromyalgie
  • Hoofdpijn 
  • Menstruatie klachten
  • Vermoeidheid
  • Weerstand 
  • Hooikoorts
  • Stress en spanning

 

Zit jou klacht er niet tussen en wil je weten of ik misschien toch iets voor je kan doen, neem dan gerust even contact op.

Inmiddels ken ik wat meer therapeuten in de omgeven. Mocht jij een klacht hebben waar ik niet mee kan werken of heb je toch kruiden nodig dan kan ik je altijd doorverwijzen naar een collega therapeut.

 

Wil je meer weten of een afspraak inplannen, klik dan hieronder.

Reactie schrijven

Commentaren: 0