· 

Bindweefsel massage

Bindweefsel massage is een massage die al jaren over het hele lichaam wordt uitgevoerd. Doormiddel van rollende en trekkend bewegingen maak je het bindweefsel los.


Bindweefselmassage is een intensieve massage die ervoor zorgt dat verklevingen in de huid opgelost worden, de doorbloeding en aanmaak van collageen en elastine wordt gestimuleerd waardoor de huid steviger word, meer kleur krijgt, afvalstoffen worden beter afgevoerd en werkstoffen worden beter opgenomen. Hierdoor is deze massage zeer gestikt om het verouderingsproces te vertragen en afvalstoffen beter af te voeren. 

Bindweefsel massage is zeker geen standaard gezichtsmassage en kan de eerste paar keer ook erg gevoelig zijn. Wanneer er minder verklevingen in de huid zitten zal de massage ook steeds prettiger aanvoelen. 

Na de massage heb je het gevoel dat je huid meer volume heeft, het voelt strakker en warm aan en kan zelfs een beetje tintelen. Het kan zijn dat je na de eerste paar massages een wat beurs gevoel kan ervaren, dit trekt meestal met een dag weer weg.  

Ook zie je na de massage gelijk verschil, je huid heeft meer kleur en fijne lijntjes zijn minder.

 

 

Voor wie is bindweefselmassage

  • Bij een jonge huid die last heeft van puistjes en onzuiverheden (geen onderhuidse ontstekingen)
  • Een huid met beginnende huiveroudering
  • verslapte en futloze huid
  • Een vale huid die een goede oppepper kan gebruiken
  • Een gedehydrateerde huid 
  • Spierspanning in het gezicht (zoals kaakklem)
  • Littekens en verklevingen 
  • Slecht doorbloede huid

Wat is bindweefsel

De huid kan je opdelen in verschillende lagen, de opperhuid of epidermis, lederhuid of dermis en onderhuids bindweefsel of subcutis.

De onderste laag, het onderhuids bindweefsel vormt de verbinding tussen de huid en de onderliggende weefsel zoals spieren en heeft de functie om deze weefsels te beschermen. 

In de lederhuid zitten ook binweefselcellen, dit is fibreus bindweefsel en bestaat uit collageen vezels die de huid zijn stevigheid geeft en elastine vezels die de huid verkracht geven. Naar mate we ouder worden worden deze vezels zwakker waardoor de huid slapper wordt. Tijdens de binweefselmassage stimuleren we de collageen en elastine vezels waardoor de huid meer stevigheid en veerkracht krijgt en huidverouder wordt vertraagt. 

 

 

Naast collageen en elastine bevinden zich in de lederhuid ook bloedvaten, lymfevaten en zenuwweefsel. Hierdoor werk de massage ook goed op de doorbloeding van de huid en de afvoer van afvalstoffen via het lymfevaatstelsel. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0