· 

Pitta - Gevoelige huid

Heb je een licht gevoelige huid en reageert je huid gemakkelijk op emoties, voeding, koude, warmte, wind? Kenmerkt dit zich in roodheid, een branderig gevoel en geeft het soms een reactie van tijdelijke aard? Veroorzaakt je gebruikelijke cosmetica misschien overmatige reacties, zoals jeuk, tintelingen of een verhoogde droogheid? Heb je last van roodheid op de wangen, kin, voorhoofd? Zijn er rode haarvaten zichtbaar in het gezicht?

Onder invloed van de natuurelementen Vuur en Water is de Pitta-huid

een huid die snel droog en gevoelig aanvoelt bij de wangen en rond de mond maar kan wel een glimmende T-zone hebben met pukkeltjes en soms ontstekingen. Invloeden zoals stress, voeding en externe invloeden zoals kou, wind en plotselinge temperatuurschommelingen kunnen roodheid verergeren, een branderig gevoel geven en kunnen overmatige reacties veroorzaken zoals droogte en gevoeligheid.

Sterke punten van de Pitta-huid:

• de huid heeft een mooie blos

• goed doorbloed

Aandachtspunten van de Pitta-huid:

• de huid is gevoeliger tegen prikkels van buitenaf
• deze huid kan men snel overvoeden waardoor er extra pukkeltjes kunnen ontstaan
• gevoeligheid ook naar UV-stralen en zal sneller sproeten en pigmentvlekken vertonen

 

Pitta is de vurige en warme energie die zorgt voor transformatie in onze externe en interne natuur. Het transformeren van voedingstoffen maar ook het verwerken van indrukken en emoties in de hersenen, het aansturen van onze hormonen zijn gerelateerd aan de Pitta Dosha. Daarom kan stress en je hormonale cycli of bepaalde voedingsstoffen die je eet en eigelijk intolerant aan bent, een grote impact hebben op je huid en in bepaalde periodes een opflakkering van roodheid en ontstekingen kan geven. Jouw huid heeft daarom de juiste huidverzorging nodig die jouw huid rustiger en sterker maakt en haar weer weerbaarder maakt tegen invloeden van buitenaf en van binnenuit. Jouw huid heeft de juiste huidverzorging nodig die de natuurlijke balans van jouw huid herstelt zodat jij jouw egale, mooie teint weer terugkrijgt.

Extreem gevoelige huid

PITTA REGENESIS – Huidverzorging voor de voor de meer veeleisende huid met problemen zoals ontstekingen, rosacea en huiduitslag. Ze hebben een opmerkelijke kalmerend werking en verminderd roodheid in de huid.

Wanneer een Pitta huid te lang “verkeerd” is gevoed of wanneer het vuur element van binnen uit te lang en te hoog “aangewakkerd” is door verkeerde voeding en negatieve emoties, (ook wisseling van de seizoenen spelen hierin een grote rol) , dan kan een intolerante huid soms de bovenhand krijgen.

Wanneer kies je voor de Pitta Regenesis-lijn?

  • Bij een chronische gevoelige huid die altijd rood ziet en die altijd of heel vaak reageert.
  • Als de huid reeds ontstoken huid is met rosacea, couperose en huiduitslag.
  • Als je het huidprobleem niet meer met “normale cosmetica” kunt gaan oplossen en waarbij een behandeling met cortisone moet gestart worden dan biedt de Regenesis cream + serum dé oplossing!
  • Bij een overprikkelende huid waarbij de reinigingsmilk zelfs niet meer te verdragen is omdat er teveel werkstoffen in zitten.
  • Het Pitta Regenesis Ritueel is het antwoord op verschillende huidproblemen: dermatitis, rosacea, couperose, ontstekingen, irritaties en jeuk.

Dus heb je een hypergevoelige huid en heb je alles al geprobeerd zonder goed en blijvend resultaat? Dan is de Regenesis-lijn de oplossing waar je naar op zoek bent.

6 stappen van het Lakshmi Beauty Concept voor jouw huidbeeld.

Normaal gevoelige huid

We raden je de volgende producten aan:

– Sensitive Reinigingsmelk

– Soft Chandan Peeling Gommage

– Sensitive Tonic

– Sensitive olie serum

– Black mud masker

– Pitta Black Opal masker

– Microbioom Cellulose masker

– Sensitive Rose daycream en Sensitive night balm

 

De Pitta Sensitive-lijn geeft medium voeding en hydratatie, het bevordert en onderhoudt de natuurlijke afweer van de huid en voert een krachtige werking uit tegen vrije radicalen. Roodheid vermindert en zal ook minder vaak gaan voorkomen.

Extreem gevoelige huid

We raden jou de volgende producten aan:

– Regenesis H2O Micelair water (olie/water emulsie)

– Blue Chamomille Floralwater

– Black mud masker

– Microbioom Cellulose masker met probiotica

– Regenesis serum met blauwe kamille

– Regenesis Redness Reducing cream (S.0.S)

– Regenesis nacht crème


Stap 1 & 2  – reiniging en peeling

Gun jezelf en je huid een frisse start van de dag en een goed herstel tijdens de nacht met de Sensitive Reiningingsmilk. Met deze diepe reiniging, op basis van Echinacea en bosbessen wordt de huid op een zachte wijze gereinigd maar ook gekalmeerd en voorbereid op de volgende stappen van het verzorgingsritueel.

Het is goed om te weten dat je dit niet hoeft te mengen met water zodat de werkstoffen goed ingemasseert kunnen worden.

Heb je last van droogte en diepe ontstekingen dan raden we je aan om de Soft Chandan Peeling Gommage 1 keer per week te gebruiken. Het abrikozenpittenextract in deze peeling heeft een gladmakende werking van de hoornlaag. Het is ten zeerste aangewezen om het even te laten inwerken als een lysing – masker alvorens het van de huid te gaan scrubben. Het papaja-extract in deze peeling bevat enzymen, en verzwakt het intercellulaire “cement” dat de cellen van de opperhuid losweekt en helpt de onzuiverheden op te lossen die de poriën verstoppen, waardoor ze gemakkelijker kunnen worden verwijderd, hieroor zal de bovenste huidlaag lichter, soepeler en zachter worden met een natuurlijk fris gevoel en een fantastische glow.

 

Tip! Niet scrubben op rode plekken of ontstekingen, wel gebruiken als lysing – masker.

Gun jezelf en je huid een frisse start van de dag en een goed herstel tijdens de nacht met de Regenesis H2O Micelair water. Met deze twee-delige olie- in water reiniging, op basis van Micellen, Tea Tree en Azuleen wordt de huid op een zachte wijze gereinigd maar ook gekalmeerd en voorbereid op de volgende stappen van het verzorgingsritueel. Een bijzonder zacht micelairwater dat de huid hydrateert in de dieper gelegen lagen, het maakt de huid zijdezacht, en kalmeert roodheid en irritatie. Het is goed om te weten dat je moet schudden voor gebruik, omwille de olie/water emulsie. Aanbrengen met watjes die je eerst drenkt in water en uitwringt, hierop doe je het micelair water en breng in zachte strijkingen van binnen naar buiten over je gezicht en daarna afspoelen met water. Heb je last van diepe ontstekingen dan raden we je aan om het Black mud masker 2 keer per week te gebruiken. Het helpt de huid namelijk bij het verwijderen van vuil en zorgt binnen enkele minuten voor vermindering van roodheid, een rustigere huid en geeft hydratatie en voeding.


Stap 3  –  versterken en neutraliseren

Versterken en de ph-waarde van de huid neutraliseren is stap twee in het verzorgingsritueel van Lakshmi. De Sensitive Tonic verrijkt met Lavendel herstelt de vochtbalans en kalmeert de huid na de reiniging met water en bereidt ze voor op de opname van werkstoffen van het serum en de dag- of nachtverzorging.

Verdeel de lotion op je handen over je gezicht en druk deze vervolgens met de vingertoppen zacht in je huid. Dit product is geschikt voor ’s ochtends en ’s avonds te gebruiken na de reiniging

Tip: Deze fijne tonic gedrenkt op een vliesmasker is geschikt als masker om de huid te gaan kalmeren, om roodheid te gaan verminderen, het maakt de huid weer weerbaarder en rustig.

Stap 3  –  versterken en neutraliseren

Versterken en de ph-waarde van de huid neutraliseren is stap twee in het verzorgingsritueel van Lakshmi. Het Blue Chamomille Floralwater is rijk aan azuleen wat een natuurlijk tegengif is voor histamine (rode reactie van de huid). Het werkt anti-allergisch, ontstekingsremmend, kalmerend en bereidt de huid voor de opname van werkstoffen van het serum en de dag- of nachtverzorging.

Spray het floralwater over je gezicht of op je handen en druk deze vervolgens met de vingertoppen zacht in je huid in. Dit product is geschikt voor ’s ochtends en ’s avonds te gebruiken na de reiniging.

Tip: Kan gebruikt worden bij iedere vorm van reactie om de huid te gaan kalmeren, om roodheid te gaan verminderen, het maakt de huid weer weerbaarder en rustig.


Stap 4 – vitaliseren

Een serum is een zeer belangrijke stap om je huid in de diepte te gaan herstellen. Daarom raden wij voor je dag- en nachtcrème, het Sensitive Olie Serum aan te brengen. Dit serum geeft impulsen af die de hydrolipidenfilm stabiliseert, kalmeert en vroege huidveroudering tegen gaat. Het zorgt voor een bijzondere kalmerende werking en werkt ontstekingsremmend en verzachtend.

Naast een crème serum heeft Lakshmi ook een olieserum op basis van kostbare plantenextracten.

Tip! Masseer iedere ochtend en avond enkele druppeltjes zacht in, zonder de huid te veel te stimuleren en breng hierover je dag- of nachtcrème aan.

Stap 4 – vitaliseren

Een serum is een zeer belangrijke stap om je huid in de diepte te gaan herstellen. Daarom raden wij voor je dag- en nachtcrème, het Regenesis serum met blauwe kamille aan te brengen. Dit serum is een crème/gel-achtig serum en geeft impulsen af die de huid zal kalmeren en dat irritatie, puisten, roodheid en ontstekingen gaat verlichten. Het geeft ook een zeer diepe hydratie wat goed is voor het verbeteren van expressielijntjes.

Tip! Masseer iedere ochtend en avond het serum zachtjes in, zonder de huid te veel te stimuleren en breng hierover je dag- of nachtcrème aan.


Stap 5 – balanceren

Lakshmi raad bij huidproblemen en het sneller in balans komen van de huid, het gebruik van een masker aan, 2x per week. Het Pitta Black Opal Masker en het Black Mud Masker helpen de huid namelijk bij het verwijderen van vuil en zorgt binnen enkele minuten voor vermindering van roodheid, een rustigere huid en geeft een hydratatie en voeding. Het regelmatig gebruik van een gezichtsmasker verwijdert ook dode huidcellen, hierdoor ga kan je huidveroudering tegen gaan, je huid wordt vitaler, elastischer en gladder en de tekenen van vermoeidheid en veroudering nemen af.

Stap 5 – balanceren

Lakshmi raad bij huidproblemen en het sneller in balans komen van de huid, het gebruik van een masker aan. Bij een huid met ontstekingen, puisten, bij rosacea, of zelfs voor een mannenhuid bij scheeruitslag raad Lakhsmi het Microbioom Cellulose masker met probiotica 2x per week aan, hierna afbouwen tot 1x per week tot het huidprobleem is opgelost. Het cellulose masker is gedrenkt in herbalancerende werkstoffen om de huid te beschermen om snel roodheid te verminderen, herstelt de huidbalans, geeft diepe voeding en hydratatie en is zeer rijk aan hyaluronzuur


Stap 6 – verzorgen en voeden

De laatste stap in het Lakshmi Beauty Ritueel is verzorgen en voeden.

 

Ochtend – verzorgen

Voor jouw huidbeeld raden wij de Sensitive crème aan, dankzij de werking van de essentiële olie Rose en een mix van andere verzachtende werkstoffen, waaronder St. Janskruid, Gingko Biloba en Cistus die bekend staan voor hun helende eigenschappen en gaan het natuurlijke herstelproces in de huid bevorden.

Avond – voeden

Wanneer jij ‘s nachts tot rust komt en alles wat je overdag hebt meegemaakt verwerkt, is je huid volop in de weer om te herstellen. Daarom raden wij voor ’s avonds de ontstressende Sensitive nachtcrème aan. Deze nachtverzorging is een rijke balm en geeft impulsen af die de huid een comfortabel gevoel gaat geven, vermindert schilfering, irritatie, roodheid, jeuk en een onrustig gevoel, helpt om de vochtbalans te herstellen en gaat veroudering van de huid tegen. Het bevat plantenextracten van lotusbloem, aloë vera, kamille en echinacea.

 

 

 

Stap 6 – verzorgen en voeden

De laatste stap in het Lakshmi Beauty Ritueel is verzorgen en voeden.

 

Ochtend – verzorgen

Voor jouw huidbeeld raden wij de Regenesis Redness Reducing cream aan,

dankzij gepatendeerde formules waaronder ZANTHALENE ®, verkregen uit de schil van de vruchten van Zanthoxylum Bungeanum/Sichuan Pepper, een actief ingrediënt met kalmerende, ontstekingsremmende en jeukwerende werking en heeft een verstevigend en liftend effect. Het verzacht roodheid en jeuk, ook geschikt bij zonnebrand, geeft verlichting en een goed huidgevoel

Het herstelt de functie van de huidbarrière.

 

 

Tip! Breng hem meerdere keren per dag aan op de huid. Belangrijk om ook het onderliggend probleem aan te pakken voor een snel en goed resultaat. Scan de QR code op de verpakking van het product en volg het multisensorisch ritueel en voedt al je zintuigen met positieve energie!

Avond – voeden

Wanneer jij ‘s nachts tot rust komt en alles wat je overdag hebt meegemaakt verwerkt, is je huid volop in de weer om te herstellen. Daarom raden wij voor ’s avonds de ontstressende, intensieve, voedende en hydraterende

Regenesis nacht crème aan. Deze nachtverzorging is een rijke balm en geeft impulsen af die de huid een comfortabel gevoel gaat geven, versterkt de weerstand van de huid en bereidt deze voor op externe en agressieve invloeden.

Verzacht onmiddellijk de geïrriteerde huid en geeft verlichting. Het bevat plantenextracten van Sichuan Peper, Cyperus, Hypericum, Gingko Biloba, Kamille en Bosbes


Maak jouw verzorgingsritueel compleet

 

Huidproblemen ontstaan door stagnatie en verzuring van onze cellen. Het slecht aan-en afvoeren van voedingsstoffen en afvalstoffen is bij stress eerder regelmaat dan uitzondering. Maak daarom jouw verzorgingsritueel compleet met de ontgiftende Tisama kruidenthee Pitta Brucior of Tisama Gambe Legs en volg een Alkaliserend voedingsprotocol aanvullend met de Alkaline voedingssupplementen. Van binnenuit worden zo afvalstoffen afgevoerd en tekorten van mineralen en vitaminen aangevuld wat bijdraagt aan het bekomen van een goed gehydraterde en rustige huid.

Extra tips

  • Met het H2O micellair water reining je op een milde manier de gevoelige huid rondom de ogen hiermee kan je ook je gezicht mee reinigen en alle make-up resten doen verdwijnen.
  • We adviseren met jouw huidprobleem 8 tot 10 Pitta Sensitive behandelingen in de salon kort op elkaar, 1x per week in kuurverband.

Reactie schrijven

Commentaren: 0