· 

Vata - Normaal tot droge huid

Heb je een dunne huid met fijne poriën en heeft je huid de neiging om droog te zijn? Heeft je huid de neiging om bij stress of bij ongunstige weersomstandigheden extreem droog, grauw en zelfs schilferig te worden? Zie je in de spiegel veel fijne mimieksrimpels, zelfs al op jongere leeftijd? Dan is de kans groot dat jij een Vata huidtype hebt, een goed gehydrateerde en verzorgde huid vernieuwd zich beter en huid langer het vocht in de cellen vast waardoor fijne lijntjes verminderen. 

Onder invloed van de natuurelementen Ether en Lucht is de Vata-huid een huid dat al op vroege leeftijd droogtelijntjes vertoont dat zich kenmerkt door een te lage talgproductie. Heb je last van een trekkerig gevoel dat lang aanhoudt of tijdelijk is of merk je dat je huid snel droog wordt? Dan heb je een vochtarme huid. Dit huidbeeld kan gepaard gaan met een bleke en vermoeide teint die wel een oppepper kan gebruiken.

Hoe werkt de vata huid

De vata-huid is dun, met bijna onzichtbare poriën die gemakkelijk sluiten. De huid zier er dof, grauw en droog uit. Hierdoor ontvangt de huid niet de benodigde voedingsstoffen, omdat de droogheid en de laag dode huidcellen zelfs de beste actieve ingrediënten niet laat intrekken. Doordat de producten niet goed doordringen in de huid ontstaat er een domino-effect: de huid wordt steeds droger, doffer, vermoeider, straalt niet en toont tekenen van vervroegde veroudering. Als gevolg hiervan heeft de vata huid steeds meer te lijden onder tekeken van veroudering, vooral rond de ogen en de mond. 

Sterke punten van de  Vata-huid:

• de huid heeft een fijne structuur

• veel expressie

• weinig tot geen onzuiverheden

 

Aandachtspunten van de Vata-huid:

 • de huid ziet er snel vaal uit door de opeenstapeling van dode huidcellen

• heeft vaak last van een gebrek aan voeding en vocht

• vertoont vroegtijdig tekenen van veroudering

• er ontstaan zichtbare lijntjes

Vata is de lichte en beweegelijke energie die zorgt voor beweging in onze externe en interne natuur. Beweging in het hoofd, te veel gedachten, piekeren, angsten en constipatie zijn een gevolg van een te hoge Vata dosha. Daarom kan het gevolg van een droge en vale huid zijn dat je ‘te veel in je hoofd zit’. Als je te veel piekert, dan gaat de energie naar het piekeren en niet naar de huid. Jouw huid heeft de juiste huidverzorging nodig die jouw huid actiever maakt en haar weer kan laten stralen. Een droge, fijne Vata-huid heeft volle producten nodig. Deze producten bevatten zeer voedende plantenoliën waardoor de huid beter het vocht zal vasthouden en de veroudering van de huid vertraagd wordt.

6 stappen van het Lakshmi Beauty Concept voor jouw huidbeeld.

We raden je de volgende producten aan:

– Radiant Milk

– Soft Chandan Peeling Gommage

– Essential oil serum

– Black mud masker

– Vata Gold masker

– Tone & lift cream

 

Lakshmi heeft een lijn ontwikkeld met hoge concentratie aan revitaliserende actieve ingrediënten. De producten zijn praktisch in gebruik, fijn voor ieder die houd van snelheid en gebruiksgemak. En bevatten gepatenteerde ingrediënten. 

 

Gepatenteerde ingrediënten

Proteasyl RDI TP POE LS 9818 met Pisum sativum extract, is een actief polypeptide-ingrediënt dat wordt gewonnen uit erwtenzaden, het verbetert snel de elasticiteit van de huid, brengt de huidvernieuweingsprocessen in balans en verhoogt de productie van collageen.

 

Hexapeptide 19 is een geavanceerd biomimetische peptide met een botox-achtig effect die voorkomt dat de huid haar stevigheid verliest. Dit actieve ingrediënt van de nieuweste generatie cosmetica, dat de zichtbaarheid van expressielijntjes vermindert. het heeft een liftend effect, waardoor rimpels en expressielijntjes verminderen, omdat het ingrediënt invloed heeft op de samentrekking van de gezichtsspieren.

 

In-vivo-test toont een verminderging in rimpeldiepte tot 38% na een behandeling van 28 dagen.

Stap 1 & 2 is reiniging en peeling & versterken en neutraliseren

Besteed jij genoeg aandacht aan het reinigen en peelen van je huid? Dit is de eerste stap in het Lakshmi Beauty Concept en is de basis voor een mooie huid die in balans is. Gun jezelf en je huid een frisse start van de dag en een goed herstel tijdens de nacht met de Radiant Milk. Met deze diepe reiniging wordt de huid op een zachte wijze gereinigd en voorbereid op de volgende stappen van het verzorgingsritueel.

Radiance Cleansing Milk met Mango bevrijdt de huid op milde wijze van onzuiverheden, overtollig talg en make-up.

De textuur glijdt soepel over de huid zonder deze te irriteren of uit te drogen.

Het geeft een diepe reiniging terwijl de hydratatie behouden blijft.

Dankzij het hoge gehalte aan hyaluronzuur helpt het om vocht aan zich te binden. Het laat de teint stralen en geeft een mooie glow dankzij fruitzuren van mango en papaya. Glutathion helpt oxidatieve stress te bestrijden, wat dé oorzaak is van veroudering. Paardenbloem, Ylang-Ylang en Neroli completeren de balancerende en zuiverende werking.

 

 

Het is goed om te weten dat je dit niet hoeft te mengen met water zodat de werkstoffen goed ingemasseert kunnen worden. Heb je last van droogtelijntjes en droge schilftertjes dan raden we je aan om de Soft Chandan Peeling Gommage 1 tot 2 keer per week te gebruiken. Het abrikozenpittenextract in deze peeling heeft een gladmakende werking van de hoornlaag. Het is ten zeerste aangewezen om het even te laten inwerken als een lysing – masker alvorens het van de huid te gaan scrubben. Het papaja-extract in deze peeling bevat enzymen, en verzwakt het intercellulaire “cement” dat de cellen van de opperhuid losweekt en helpt de onzuiverheden op te lossen die de poriën verstoppen, waardoor ze gemakkelijker kunnen worden verwijderd, hieroor zal de bovenste huidlaag lichter, soepeler en zachter worden met een natuurlijk fris gevoel en een fantastische glow.

Stap 3 – vitaliseren

Een serum is een zeer belangrijke stap om je huid in de diepte te gaan herstellen. Daarom raden wij voor je de 24 uurs Tone & Lift creme, het Essential oil Serum aan te brengen. Dit serum geeft impulsen af die de celfuncties stimuleert en vroege huidveroudering tegen gaat. Het zorgt voor een intense, diepe en blijvende hydratatie en het maakt de huid zichtbaar helderer, elastischer en soepeler.

Naast een crème serum heeft Lakshmi ook een olieserum op basis van kostbare plantenextracten. Het Essential oil Serum kun je in de winter meer gaan inzetten als nachtserum of wanneer je huid meer behoefte heeft aan voeding.

 

Tip! Een olieserum is een vetvrij serum dat je met een paar enkele druppeltjes al aanbrengt en geeft onder je make up een mooie glow aan je huid.

Stap 4 – balanceren

Lakshmi raad bij huidproblemen en het sneller in balans komen van de huid, het gebruik van een masker aan, 2x per week. Het Vata Gold Masker en het Black Mud Masker helpen de huid namelijk bij het verwijderen van vuil en zorgt binnen enkele minuten voor helderheid, stevigheid en een intense hydratatie en voeding. Het regelmatig gebruik van een gezichtsmasker verwijdert ook dode huidcellen, hierdoor ga kan je huidveroudering tegen gaan, je huid wordt vitaler, elastischer en gladder en de tekenen van vermoeidheid en veroudering nemen af.

Stap 5 – verzorgen en voeden

De laatste stap in het Lakshmi Beauty Ritueel is verzorgen en voeden.

 

Ochtend – verzorgen

Voor jouw huidbeeld raden wij de Tone & Lift crème aan, dankzij de werking van de essentiële olie Jasmijn en een mix van andere ontgiftende werkstoffen, waaronder het Ayuverdische Haritaki-extract en Karité boter dat de huid de benodigde vetzuren geeft die de celdeling gaat stimuleren en zorgt voor een non-stop 24h. hydratatie.

 

Avond – voeden

Wanneer jij ‘s nachts tot rust komt en alles wat je overdag hebt meegemaakt verwerkt, is je huid volop in de weer om te herstellen. Daarom raden wij voor ’s avonds de rimpelopvullende Tone & Lift crème aan. Deze nachtverzorging

geeft impulsen af die de microcirculatie in de huid gaan verbeteren, die de huid gaat verstevigen, helpt om de vochtbalans te herstellen en gaat veroudering van de huid tegen.Het bevat plantenextracten van kaasjeskruid, althea, aloë vera en ginseng in combinatie met de edelstenen Smaragd en Koraal en werken samen hydraterend, verzachtend en verstevigend.

Het bevordert het metabolisme en vernieuwt de opperhuid en geeft diepe voeding en hydratatie aan de huid.

Stap 6 – Maak jouw verzorgingsritueel compleet

Huidproblemen ontstaan door stagnatie en verzuring van onze cellen. Het slecht aan-en afvoeren van voedingsstoffen en afvalstoffen is bij stress eerder regelmaat dan uitzondering. Maak daarom jouw verzorgingsritueel compleet met de ontgiftende Tisama kruidenthee Vata Udara of Tisama Immunostress en volg een Alkaliserend voedingsprotocol aanvullend met de Alkaline voedingssupplementen. Van binnenuit worden zo afvalstoffen afgevoerd en tekorten van mineralen en vitaminen aangevuld wat bijdraagt aan het bekomen van een goed gehydraterde en stevige huid.

Extra tips!

Met de Coconut eyemake-up Remover reining je op een milde manier de gevoelige huid rondom de ogen en met het H2O micellair water kan je zowel je gezicht alsook de ogen op een zachte wijze reinigen en alle make-up resten doen verdwijnen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0