· 

Welke producten passen bij je huid

De keuze is reuze maar wat is nu eigenlijk goed voor je huid.

 

Er zijn heel veel verschillende merken op de markt en je kan ze overal kopen. Of je nu op de markt, online, supermarkt, drogist of apotheek kijkt. Je kan overal wel een potje crème vinden maar is dat wat je koop ook wat goed is voor jou huid.

 

Buiten dat er onder deze ruime keuze ook veel merken/producten zijn die je liever zou laten staan is er ook nog een keuze van jou als klant wat je mee nemen. Het is dan ook belangrijk dat je weet wat je huid nodig heeft.

"Het is dan ook belangrijk dat je weet wat je huid nodig heeft"

In de praktijk zie ik dit nog wel eens mis gaan. Vooral de gevoelige huid heeft hier onder te lijden. Ook zie ik een gevoelige huid die vaak van zichzelf helemaal niet gevoelig is maar gevoelige wordt gemaakt door gebruik van verkeerde producten veel terug in de praktijk.

 

Ontstekingen en pukkels zijn niet per definitie een teken van een vette huid. Het kan ook heel goed voor komen bij een gevoelige huid. Denk bijvoorbeeld aan rosacea.

 

Sommige producten maken de huid dunner dit kan fijn werken wanneer de huid dik is en werkstoffen moeilijk binnen komen. Maar gebruik je dit op een huid die al dun is van zichzelf dan zal je bij lang gebruik vanzelf een huidproblemen ontwikkelen. En wanneer je dan bij mij in de salon komt ben je het vertrouwen in een goed product waarschijnlijk al kwijt.

"Ontstekingen en pukkels zijn niet per definitie een teken van een vette huid"

De verwarring begint vaak al bij de omschrijving van de huid. We hebben het vaak over de vette en de droge huid of het is een gemengde huid maar deze termen zeggen eigenlijk net niks over wat je huid nu daadwerkelijk nodig heeft. Daarnaast wordt de droge huid vaak verward met een gedehydrateerd huid, wat heel iets anders betekend en dus ook iets anders nodig heeft.

 

Een vette of droge huid herken je aan de grote van de poriën en zegt iets over de talgproductie van je huid. Zo heeft een vette huid meer zichtbare poriën en meer talgafscheiding. Je huid kan wat sneller gaan glimmen en voelt snel wat vetter aan. Vaak vind je een crème al snel te vol op je huid en kies je liever voor een lichtere textuur.

Een vette huid kan ook heel makkelijk gedehydrateerd zijn maar dat betekend niet dat je gelijk een vetten crème moet smeren, het gaat immers om de werkstoffen in het product die hun werk moeten doen.

 

Een droge huid herken je aan de poriën die zeer fijn of nauwelijks zichtbaar zijn. Een gezonde droge huid hoeft geen probleem te geven maar door de fijne poriën kan je bijvoorbeeld makkelijk last krijgen van ontstekingen en puistjes omdat de talg niet makkelijk uit de huid kan en bacteriën zich kunnen ontwikkelen. Ook een droge huid kan gedehydrateerd zijn.

 

"Geef je huid de producten die het nodig heeft op dat moment"

Een gedehydrateerde huid voelt droog en trekkerig aan en kan soms zelfs gaan schilferen. De meeste mensen hebben een gedehydrateerd huid, dit komt door onze voedingsinnamen, de weersomstandigheden, het kalk in het water wanneer je je wast, de temperatuur van het water, de verwarring, medicatie en ga zo maar even door. De oorzaak is dus niet altijd even makkelijk op te lossen. Het is wel belangrijk om je huid een handje te helpen wanneer je merkt dat je last heb van je huid of wanneer je bijvoorbeeld in de winter lang naar buiten gaat of wanneer je de zon in gaat. Geef je huid de producten die het nodig heeft op dat moment. Het is dus heel normaal dat je een crème aanpast aan de behoefte van je huid op het moment, zie het als je jas die kiest op basis van het weer of hoe warm of koud je het zelf hebt om zo je lichaam te beschermen.

 

"ik moet er zelf 100% achter staan anders komt het niet in mijn salon"

Welke huid heb jij en welke producten kan je dan het beste gebruiken? Dat is natuurlijk de key question.

Misschien heb je al wat meer inzicht gekregen in wat je voor huidtype hebt en ben je tevreden met hoe het gaat of ben jij die persoon die alles probeert om je huid te helpen en lukt het maar niet? Misschien heb je door dit artikel wel door dat je een verkeerde product keuze heb gemaakt maar weet je niet hoe je het nu eigenlijk wel goed kan aanpakken. Of is je huid voor je gevoel hopeloos verloren en geloof je niet meer dat er nog iets voor je huid te doen is.

 

Ik help je graag. Maak een vrijblijvende afspraak in de salon of vraag naar advies tijdens je behandeling dan kijken we samen naar welke producten goed bij jouw huid passen.

 

Zoals je weet werk ik met de merken van Lakshmi en BiON. Daarnaast verkoop ik op aanvraag ook producten van ayumi en dermoplant.

 

Ik kies mijn producten zorgvuldig uit, ik moet er zelf 100% achter staan anders komt het niet in mijn salon. En veranderd het product of het beleid dan zal het merk ook zonder pardon weer uit de salon verdwijnen.

Ik vind het belangrijk dat;

 

  • de ingrediënten een natuurlijk oorsprong hebben,
  • het niet op dieren wordt getest,
  • de juiste keurmerken bevatten
  • het een eerlijk bedrijf is met een visie waar ik achter sta
  • het hoogwaardige kwaliteit ingrediënten bevat
  • het geen parfum bevat
  • de producten resultaat leveren
  • de prijs kwaliteit verhouding klopt

Reactie schrijven

Commentaren: 0