· 

Hoe verzorg ik mijn huid goed?

Hoe verzorg jij je huid? en weet je ook waarom het zo belangrijk is om je huid goed schoon te maken en dat een productkeuze mee telt in hoe je huid er uitziet? 

We worden gek van de verkoop verhalen wanneer je in een winkel loopt of op de reclame ziet dat dit het beste product is voor iedere huid, het is niet gek dat we niet meer weten wat nu echt goed is voor onze huid en wat niet. 

Ik heb hieronder in het kort uit proberen te leggen hoe je huid werkt, waarom je de huid goed met verzorgen en ik heb een macro foto toegevoegd zodat je kan zien wat een goede reiniging met je huid doet.

 

Onze huid bestaat uit ontelbaar veel poriën die gevuld zijn met talg.

Talg zorg voor een balans in je huid, hij is de basis van je PH (zuurgraat van de huid) en houd je huid soepel.

Elke dag blijven er vuile deeltjes plakken aan het talg dat op je huid ligt en aan de uiteinde van de poriën zit het is dus belangrijk om je huid elke dag schoon te maken met een milde reiniging zodat je al het vuil van je huid is maar niet al het talg verloren gaat.

 

Wanneer een porie verstopt raakt door vuil of door dat de talg substantie verandert door een hormonale verandering of door het gebruik van verkeerde producten komt er geen zuurstof meer in de porie en kan er een ontsteking ontstaan. 

Het is dus belangrijk om te weten wat voor je huid de beste verzorging is.

Bij de schoonheidsspecialiste krijg je hier een goed advies over, er wordt uitdelgt wat er vooral wel en niet in een product moet zitten en welke producten het best passen bij jou huidsituatie.

Daarnaast werkt ik met producten op basis van natuurlijke afkomst, zo hebben de producten van Lakshmi een ECO BIO keurmerk wat alleen verkregen mag worden na uitgebreide testen met een uitslag dat alles van natuurlijke afkomst is.

Wil je meer lezen over alle keurmerken klik dan hier

 

Hieronder staat een voor en na foto van een van de nieuwste behandelingen binnen de salon. 

Om overtollig en verouderd talg goed tot diep in de porie te verwijderen zodat ontstekingen verminderen en je huid de kans krijgt om een nieuwe start te maken heb ik gekozen voor de fruitzuur peeling van Inspira.

Deze peeling bestaat uit Glycolique zuur, salicylzuur, appelzuur, wijnzuur en citroenzuur.

Naast een diepe reiniging zorgt deze peeling ook voor afbraak van dode huidcellen en stimuleert de aanmaak van nieuwe collageen en elastine. 

Wil je meer weten over deze behandeling en waar je hem nog meer voor kan gebruiken lees dan hier verder

 

 

Wil je meer weten over een goede huidverzorging of wil je graag een persoonlijk advies kom dan gerust eens langs in de salon.