· 

Olie pulling

Waar goed voor te gebruiken

- tegen gevoelige tanden

- betere mondweerstand

- gezonder tandvlees

- verbeter je darmflora

- verbeter je spijsvertering

- wittere tanden

- mooie huid

- mooie aanvulling van een detox kuur.

 

Wat is olie pulling

Een mondverzorging uit de Ayurvedische geneeskunde. Deze manier van het reinigen van het lichaam is al  3000 jaar oud is.

 

De mond is de poort tot ons lichaam. Door met olie je mond te spoelen voorkom je dat bacteriën, schimmels, virussen en giftige stoffen zich via de bloedbaan door de rest van je lichaam kunnen verspreiden.

 

De naam ‘oil pulling’ betekent dat de olie heen en weer getrokken, geduwd en gezogen wordt in je mond. 

Toepassing

Olie pulling werkt het best op de nuchtere maag gelijk na dat je huid bed bent gekomen (niet eerst drinken, eten, roken of tandenpoetsen).

 

Neem de olie in je mond, begin eerst met een dessertlepeltje zodra het beter gaat kan je een eetlepel gebruiken. Trek en duw de olie door je mond zodat het op alle plekjes komt. 

 

Doe de olie pulling 20 minuten. Vind je het moeilijk dan kan je dit opbouwen. zodra je de olie uitspuug moet hij wit van kleur zijn, is het nog olieachtig dan heeft u niet lang genoeg volgehouden. Het went vanzelf. Spuug de olie altijd uit in het toilet of in de prullenbak, de gootsteen kan namelijk verstopt raken naar mate je het vaker door de gootsteen wegspoelt.

 

Laat na het spullen je mond een halfuurtje rusten zodat de olie nog even door kan werken. Na 30 minuten kan je de mond spoelen met lauw water met eventueel een snufje zout voor een extra reiniging. Ga pas hierna je tanden poetsen.

 

Nu mag je je ontbijt eten, Wil je naar je ontbijt je tanden nog even poetsen, wacht dan minimaal een half uur zodat het tandglazuur niet beschadigt.

 

Dit klinkt als een hele klus maar je went er snel aan. Doe het der eerste drie elke dag, daarna kan je het makkelijk om de dag of twee dagen doen.

 

Soorten olie

Het is belangrijk dat je een koudgeperste olie gebruikt. Deze olie is vaak wat duurder maar bevat alleen de goede werkstoffen van de olie.

 

Deze olie kunt u goed gebruiken:

- kokosolie (deze olie is stevig waardoor je hem ook echt moet kauwen)

- Zonnebloemolie

- Sesamolie

- lijnzaadolie

Let op!

Olie pulling komt voort uit de alternatieve geneeskunde, dit betekend dat niet iedereen de zelfde resultaten behaald. Mocht je naar twaalf weken nog geen verschil merken probeer dan eens een andere olie.

 

Het kan zijn dat eventuele klachten in het begin juist erger worden, dit neemt naarmate je langer bezig bent met de pulling af. 

 

Olie pulling is geen vervanger voor andere mondverzorging. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0