· 

Tuina massage therapie

Wat is Tuina

Tuina (uitgesproken als Twie-naa) wat letterlijk vertaald "duwen en grijpen" betekend. 

Deze massage techniek komt uit China en is al ruim 4000 jaar oud. De massage wordt toegepast als een therapeutische behandelingen en tot op de dag van vandaag worden deze technieken ook nog steeds in de Chinese ziekenhuizen gebruikt. 

 Tuina kan je herkennen aan zijn typerende technieken en toepassingen, je werkt op de meridianen en meridiaanpunten die op hun beurt verbonden zijn met organen, zintuigen, de geest, Qi,  bloed, en de  Yin Yang balans in ons lichaam.

Vele klachten komen voort uit een blokkade of disbalans in ons lichaam, met Tuina kunnen we dit herstellen waardoor er weer harmonie in het lichaam is en de klachten afnemen. Dit zijn vaak ook de problemen waar je in het reguliere circuit van het kastje naar de muur gestuurd wordt omdat het probleem niet altijd te zien is op een foto of scan.

 

 

De massage kan uitgevoerd worden op de blote huid met wat olie maar mag ook gewoon over de kleding heen. De massage wordt over het hele lichaam toegepast afhankelijk van de klacht. 

Voor een juiste behandeling is het dan ook van belang om en juiste analyse te maken, dit wordt aan de hand van een tong en pols diagnose en een aantal vragen gemaakt. 

 

Tijdens de behandeling kan er gekozen worden voor een extra toepassing die gunstig is voor het resultaat van de behandeling zoals vuur cupping, moxa, acupunctuur en gua sha. uiteraard doe ik dit in overleg. 

 

Wil  jij weten of tuina massage therapie  ook iets voor jou kan beteken stuur dan gerust een berichtje.

Reactie schrijven

Commentaren: 0