· 

Tuina massage

Sinds september 2017  ben ik begonnen met de basis studie van de Traditionele Chinese geneeskunde en heb daar een opleiding basis Tuina massage aan toegevoegd. Het is inmiddels mogelijk om kennis te maken met de ontspannen kant van de Chinese massage technieken, in de toekomst zullen dit therapeutische behandelingen worden (medio 2020).

Wat is Tuina

Tuina (uitgesproken als Twie-naa) wat letterlijk vertaald "duwen en grijpen" betekend. 

Deze massage techniek komt uit China en is al ruim 4000 jaar oud. De massage wordt toe

gepast als een therapeutische behandelingen en tot op de dag van vandaag worden deze technieken ook nog steeds in de Chinese ziekenhuizen gebruikt. 

 Tuina kan je herkennen aan zijn typerende technieken en toepassingen, je werkt op de meridianen en meridiaanpunten die op hun beurt verbonden zijn met organen, zintuigen, de geest, Qi en het Yin en Yang in ons lichaam.

Vele klachten komen voort uit een blokkade of disbalans in ons lichaam, met Tuina kunnen we dit herstellen waardoor er weer harmonie in het lichaam is en de klachten afnemen. Dit zijn vaak ook de problemen waar je in het reguliere circuit van het kastje naar de muur gestuurd wordt omdat het probleem niet altijd te zien is op een foto of scan.

 

De massage kan uitgevoerd worden op de blote huid met wat olie maar mag ook gewoon over de kleding heen. De massage wordt over het hele lichaam toegepast afhankelijk van de klacht. 

Voor een juiste behandeling is het dan ook van belang om en juiste analyse te maken, dit wordt aan de hand van een tong en pols diagnose en een aantal vragen gemaakt. 

 

 

 

 

Op dit moment is het alleen mogelijk om kennis te maken met de Tuina ontspanning en sportmassage & de tong en pols diagnose. 

 

Tuina ontspanningsmassage

 

Een heerlijke massage op chinese wijze. 

Breng lichaam en geest tot rust met strijk bewegingen, drukpunten, klop en schud technieken. 

Kies de tuina ontspanningsmassage wanneer voor een diep werkende ontspanning.

 

 

Tuina sport massage

 

Laat al je spieren los masseren met de krachtige en toch ontspannen tuina technieken.

Voel hoe je lichaam ontspant en je spieren los komen.

Kies de tuina sport massage wanneer je last heb van spierknopen.

Klik hier om een afspraak te maken

Reactie schrijven

Commentaren: 0