· 

Vitamine A

 

In de jaren 80 werd bij toeval ontdekt dat vitamine A-zuur (tretinoïde of retinol) de verouderde huid kan verjongen. Dermatologen deden toen onderzoek naar de werking van deze stof bij acne. De proefpersonen bleken na het onderzoek niet alleen minder last van acne te hebben, maar hun huid ging er ook een stuk jonger uitzien. Sindsdien is er veel extra onderzoek naar de werking gedaan.

 

Door regelmatig gebruik van vitamine A-zuur verbetert de huidstructuur; rimpels door zonbeschadiging nemen af en pigmentvlekken kunnen vervagen. De stof stimuleert een gezonde celdeling en de productie van collageen en elastine. Daarbij worden de enzymen die collageen en elastine afbreken (zogeheten MMP's) geremd.

 

Producten met vitamine A kunnen behoorlijk in sterkte verschillen. Sommige producten zijn zo sterk dat je ze maar eens in de paar dagen kunt gebruiken, en dan nog kan je huid er erg van gaan schilferen. Van deze producten moet je huid steeds weer herstellen. Bion heeft ervoor gekozen een serum samen te stellen dat je dagelijks kunt gebruiken door een goed werkzame dosis vitamine A te combineren met antioxidanten die verzachtend werken, waardoor het serum bij bijna elke huid elke dag te gebruiken is.

Het effect van vitamine a

 

  • Stimuleert de doorbloeiding bij een vale huid en rokershuid
  • Stimuleert de aanmaak van nieuwe bloedvaatjes, waardoor de huid weer kleur krijgt.
  • Het zorgt voor afschilfering en celgroei tegelijk, wat een huidverjongend effect heeft.
  • stimuleert de aanmaak van collageen, wat helpt om de huid te verstevigen
  • voorkomt afbraak van collageen en elastine die zorgen voor een spoelen en stevige huid.
  • Reguleert de talgproducten in de huid, wat helpt om de poriën schoon te houden en ontstekingen te verminderen
  • Het helpt bij het verminderen van de productie van melanine, Dit leidt tot een vermindering van hyperpigmentatie en een egalere huidtint.

 

Hoe gebruik je vitamine a

Gebruik vitamine A serums 's avonds, wanneer je huid in herstelmodus is. Dit optimaliseert de effecten op collageenproductie en vermindert het risico op gevoeligheid voor UV-straling.

Gebruik het serum altijd op een schone huid. Voor het beste effect gebruik je hiervoor een cleanser van BiON die goed aansluit op jouw huid en wensen. Na het aanbrengen van het vitamine A serum breng je een nacht crème aan.

 

Gebruik je ook een exfoliant, wissel deze dan af met het vitamine A serum voor optimale resultaten zonder je huid te overbelasten. (voorbeeld: gebruik op avond 1 en 2 het vitamine A serum en op avond 3 de exfoloant zoals de mandelic 8%, avond 4 en 5 doe je dan weer het vitamine A serum ect.)

Vitamine A + Antioxidant Complex


 

is een dun vitamineserum met vitamine A en verschillende krachtige antioxidanten (waaronder vitamine C, B en E) op basis van hyaluronzuur. Werkt krachtig anti-ageing zonder de huid te irriteren of uit te drogen, zoals sommige andere retinolproducten op de markt. Het kan daarom elke dag worden gebruikt als avondserum. Ook zeer effectief bij een vette huid of acne, vanwege de talgreducerende eigenschappen. Het serum wordt snel opgenomen. Gebruik na de cleanser en voor de moisturizer.

 

30 ml €43,-

Reactie schrijven

Commentaren: 0