· 

Vuurcupping massage

Vuurcupping  is een behandelmethode die vaak wordt toegepast tijdens een behandelen van pijnlijke en stijve spieren en knopen.  Er zijn verschillende technieken om vuur cuppen toe te passen. Zo werkt cuppen op een vaste plek goed bij vast zittende spieren en walking cuppen of lopen cuppen bij de afvoer van vochtophopingen , het verstevigen van het bindweefsel en stimuleren van de doorbloeding. Ook is het mogelijk om bloedend te cuppen* om het lichaam te ontdoen van afvalstoffen. Elke techniek kan op verschillende niveaus worden uitgevoerd van licht tot matig tot stevig  afhankelijk van het doel en de conditie van de cliënt.

 

*Bloedend cuppen wordt alleen gedaan op basis van therapeutische toepassing en niet op verzoek van de cliënt, ik doe geen Hijama behandelingen.

De vlam

Het heeft niet zomaar de naam "vuur cuppen" door middel van een vlam wordt het zuurstof uit de cup gehaald, wanneer de cup op de huid wordt geplaatst zal de huid vacuum trekken in de glazen cup. Door dat de huid in de cup wordt gezogen worden ook de stagnaties in het spier en bindweefsels naar de oppervlakte gezogen. Hierdoor krijgt je lichaam optimaal de kan op het oude (gestagneerde) bloed en afvalstoffen af te voeren. 

Door het cuppen ontstaat er een rode plek die aan kan voelen als een blauwe of beurse plek, dit trekt met een paar dagen weg.

De warmte van de vlam geeft een extra sterke werking, hierdoor is traditioneel vuurcuppen  effectiever dan cuppen met een vacuümpomp of silicone cups. 

Mogelijk zal ik deze optie aanbieden tijdens een massage wanneer dit voor jou een positief effect zou kunnen hebben.  Je bent vrij om hier gebruik van te maken. 

Vuur cuppen is niet een op zichzelf staande behandeling en zal dus altijd in combinatie met een andere behandeling uitgevoerd worden.

Vuur cuppen en cellulite

Vuur cuppen en dan met namen het walking cuppen is zeer effectief om cellulite te behandelen. Door de warmte van de valm wordt de huid optimaal vacuüm gezogen en de warmte geeft daarbij een extra stimulans hierdoor worden :

 • afvalstoffen beter afgevoerd
 • geeft een  betere doorbloeding van huid en spieren  
 • helpt bij het stimuleren van het bindweefsel en
 • helpt bij het losmaken van verkleefde vetcellen
 • Het resultaat is minder vocht en vet ophopingen en een strakkere huid.

Deze techniek zit daarom ook standaard in de cellulite behandeling. Meer informatie over deze behandeling vind je onder de knop.

QA

 • Doe geen Cupping  een dag voor een belangrijk feest. na de behandeling kan de huid er soms heftig uit zien schik hier niet van. De plekken verdwijnen met een paar dagen. Afhankelijk van je conditie en reden van toepassen kan het per persoon verschillen hoe je huid er na de behandeling uit ziet.
 • Het is niet gevaarlijk en kan geen kwaad voor je huid
 • Na de behandeling dien je voorzichtig te zijn met het blootstellen van je huid in de wind, mn je bovenrug kan gevoelig zijn. Door het cuppen staat je Qi systeem open en is hierdoor instaat je lichaam te genezen maar ook vatbaar voor weersinvloeden en dan met namen wind. Dit betekend dat je hierdoor verkouden kan worden of een stijve nek kan krijgen wanneer je de bovenrug niet de eerste 48 uur afgedekt houd.
 • vuur cupping kan pijnlijk zijn maar hoeft niet, dit hangt af van de rede , doel en techniek die we toepassen. 
 • Het   vuur zelf daar zal je niks van merken, het is zeker niet eng om een behandeling te ondergaan. Mocht het woord "vuur" je tegen houden vraag dan gerust in de salon na een kleine demonstratie je zal zien dat het echt niet eng is. 
 • Een gemiddelde cupping sessie duurt 10 minuten tot een max van 20 minuten, dit hangt af van de methode en toestand van je lichaam en het doel waarom  we hebben gekozen voor het vuur cuppen .

 

Heb jij al ervaring met vuurcupping laat dan jou verhaal hier achter.

Reactie schrijven

Commentaren: 0